Karamağara´da su altı dalışı yaptılar

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Kürşad Tüzmen ile benim şehrim” programının çekimleri için Hatay´a gelen eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen´i ağırladı; Savaş ve HBB yöneticileri, Hatay´ın sahip olduğu endemi

SPOR 26.05.2021 16:32:59 0
Karamağara´da su altı dalışı yaptılar

Antakya/SES

 Savaş ve Tüzmen Hatay´ın doğa güzelliklerini ve macera sporlarını birlikte keşfetti. Samandağ Kapısuyu mevkiinden Çevlik sahiline yamaç paraşütü ile atlayan Savaş ve Tüzmen dünyanın en uzun sahilleri arasında yer alan Çevlik ve Kel Dağı ile Akdeniz´in masmavi sularını kuşbakışı seyretti, Yayladağı´ndaki Karamağara´da su altı dalışı gerçekleştirdi.
Türkiye´deki 8 bin bitki türünün 2 bin 500 tanesinin Hatay´da yetiştiğini belirten Savaş, “Fidancılık konusunda da zengin bir bölgeyiz. Tüm bu zenginliklerimizi, floramızı EXPO aracılığıyla dünya ile paylaşacağız. EXPO ile şehrimize, ülkemize ve bölgemize ekonomik canlılık katacağız” dedi, HBB´nin kırsal kalkınma projeleri ve EXPO ile HADO hazırlıklarını da detaylarıyla anlattı. Tüzmen ile birlikte Yayladağı´ndaki kapalı olan sınır kapısına giden Savaş, yöredeki tarım üreticileriyle buluştu, kokusu ve aroması ile öne çıkan Yayladağı çileğinin ekildiği tarlaları gezdi, ata tohumu olan ali bayır ve karakılçık buğdaylarının yer aldığı tarlaları inceledi. Savaş, buğdayların protein ve besin değeri ile A, D, E ve K vitamininin yüksek olduğunu ifade etti. Tüzmen ve Savaş, Anadolu´nun ilk camisi olan Habib-i Neccar Camisi, 500 yıllık geçmişe sahip Antakya Musevi Havrası´nı ve Antakya Katolik Kilisesi ile EXPO 2021´nin Antakya ve İskenderun bölgelerindeki alanlarını da gezdi, Madenli´deki HADO limanını inceledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57