Karamollaoğlu´na imza desteği

24 Haziran Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli seçimlerine yönelik çalışmalar sürüyor.

GÜNCEL 8.05.2018 10:41:00 0
Karamollaoğlu´na imza desteği

Akın Bodur

AKP, hafta sonu Antakya´da yaptığı aday temayül yoklamasını tamamlerken, önceki gün akşam da Payas´ta aday adayı tanıtım toplantısı düzenledi. Diğer partilerde milletvekili aday adaylığı başvuruları ise sürüyor. Cumhurbaşkanı adayı olan İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, adaylık için gerekli olan 100´er bin imza sayısını buldu. HBB Başkanı Lütfü Savaş da dün Karamollaoğlu´na imza desteği verdi.

HBB başkanından imza desteği
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Saadet Partisinin 24 Haziran seçimlerinin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu´nun aday olabilmesi için, destek amacıyla imza verdi. CHP´nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partililerine ve halka, aday olmamk isteyen Karamollaoğlu ve Perinçek4in imzalarla desteklenmesi çağrısını yapmıştı. 24 Haziran 2018´ tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde, cumhurbaşkanlığı seçimi için, İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, 100 bin imza ile aday olmak için Yüksek Seçim Kurulu´na başvuruda bulunmuştu. TBMM´de grubu bulunan siyasi partiler, grup kararıyla cumhurbaşkanı adayı gösterebilirken, grubu bulunmayan siyasi partiler ile yurttaşlar da 100 bin imzayla seçim kurullarında önerilmeleri halinde aday olabiliyor. seçim kurullarına imza ile aday gösterme süreci 09 Mayıs Çarşamba günü (yarın) sona erecek.
Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenlere imza sürecine destek verdiklerini ifade eden Savaş, milletin yarınları ve demokratik bir ülke için mücadele ettiklerini söyledi. Savaş, “Demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak ve demokratik hukuk sisteminin sağlıklı işlemesi için buradayız. Hayatımız boyunca demokrasiyi savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Tüm aday olan devlet büyüklerimizin adına da Saadet Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu´na imza desteği verdim. Tüm Cumhurbaşkanı adaylarının 100 bin imza barajını aşarak, bu demokratik yarışta yer almasını diliyorum” dedi. Karamollaoğlu´na imza desteği için Antakya´deki İl Seçim Kuruluna giden Savaş´a, SP GİK Üyesi Necmettin Çalışkan ve SP Hatay milletvekili aday adalı Mustafa Eğe de eşlik etti. SP GİK Üyesi Çalışkan da 'Temennimiz bu hukuksuz yarışın, bu haksız rekabet ortamının bir an önce sonuçlanması tabi ki ülkede devlet imkanlarıyla devletin uçaklarıyla helikopterleriyle makam araçlarıyla billboardlarıyla, televizyon ekranlarıyla tüm birimleriyle seçim kampanyası yürüten bizim gibi mütevazi şartlarda seçim kampanyası yürüten partilerin yarışı gerçekleşiyor. Temenni ederiz ki, halkımız bu haksız rekabete eline geçen fırsatla en iyi cevabı verecek ve hukuk halkın iradesi en iyi şekilde tecelli edecek” dedi.
İYİ Parti İskenderun ilçe teşkilatı da hafta sonu Adliye Sarayı önünde davullu-zurnalı şekilde partisinin adayı Akşener´e imza desteğine gitti.

AKP´den tanıtım toplantısı
Cumartesi günü Antakya Spor Salonunda adayların belirlenmesi için temayül yoklaması yapan AKP, Payas´taki Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde de aday adayı tanıtım toplantısı düzenledi. AKP´den Hatay milletvekili olabilmek için temayütl yoklamasına katılan 132 aday adayı ile partinin il ve ilçe yöneticileri ve belediye başkanları da külliyedeki aday adayı tanıtım toplantısına katıldı. Payas Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan aday adayı tanıtım toplantısına ilişkin açıklama yapan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, 'AK Parti Hatay 27. Dönem Milletvekili Aday Adayı Tanıtım Programını Sokollu Mehmet Paşa Külliyemiz´de gerçekleştirdik. Kutlu davaya gönül vermiş tüm aday adaylarımıza Rabbim´den muvaffakiyetler diliyorum' açıklamasını yaptı.
AKP´nin Hatay milletvekili adaylarını belirleyecek partinin genel merkezinde oluşturulan Ön Mülakat Komisyonu üyelerinin de belirlendiği öğrenildi. Buna göre, AKP ön mülakat komisyonu üyeleri, Çiğdem Karaaslan, Zelkif Kazdal, Zeynep Alkış, Çiğdem Goncagül ve Mustafa Özbey´den oluşacak.

CHP´de başvurular sürüyor
CHP´de de aday adaylığı başvuruları sürüyor. Partiler kendi içerisinde başvuru süresine sınırlama getiriyor olsa da, aslında aday listelerinin YSK´ya verileceği tarihe kadar aday oabilmek hukuken mümkün olabiliyor. CHP´den Hatay milletvekili aday adaylığı bavşurusu yapanlar arasında partinin İskenderun Kadın Kolleri eski Başkanı Nilgün Selçuk ile Antakya Belediyesi eski Başkan Yardımcılarından Hikmet Hatunoğlu da başuruda bulundu.

SP´li Çalışkan´dan ittifak değerlendirmesi
Dört partinin yaptığı seçim ittifakına ilişkin değerlendirmede bulunan SP GİK Üyesi Çalışkan, '1 Kasım 2015´te de AK Parti ile anlaşmış, zamanın başbakanının onaylamasına rağmen anlaşma kesin aday listesinin açıklanmasına birkaç gün kala ´gizli bir el´ tarafından yırtılıp çöpe atılmıştı. İslamî siyasete gönül verenler Müslüman kardeşlerinden ahde vefa beklerken ´Siyasal İslam´ın ´oyalama taktiği´yle kendilerince ´başarılı bir komplo´yla karşılaştı. Saadet Partisi´nin ağabeyliğinde ve öncülüğünde, temel ilkeleri ve ülkenin geleceğini düşünerek, yılların getirdiği kutuplaşmaları bir kenara bırakabilme ferasetini, erdemini ve en önemlisi de iradesini gösterebilen partilerle iş birliği yapılıyor. Çünkü bu ülkede herkese yetecek kadar toprak var, hava var, su var. Yeter ki birbirimize anlayış gösterelim. Ülkenin tek bir kişinin iki dudağı arasında yönetilmesi kimseye fayda sağlamaz. Bugün ülkenin istişareye, ortak akla, normalleşmeye, kuvvetler ayrımının yerleşmesine, adaletin tesisine ve hukukun üstünlüğüne ihtiyacı var' görüşünü belirtti.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00