´Karanlık sayfada yerini aldı´

02 Temmuz 1993 tarihinde Sivas´ta yaşanan katliamda yaşamını yitiren aydın, şair ve yazarlar, bugün (02 Temmuz pazartesi) anılacak. Katliam, üzerinden geçen 25 yıl sonra da kınanmaya devam edildi.

GÜNCEL 2.07.2018 10:40:36 0
´Karanlık sayfada yerini aldı´

Antakya/SES

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, katliama ilişkin açıklamasında, '2 Temmuz 1993 yılında Sivas´ta Madımak otelinin ateşe verilmesi sonucu Pir Sultan Abdal etkinliklerine katılmak üzere orada bulunan kardeşlerimizin, canlarımızın yakılarak katledilmesinin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Sivas katliamı İnsanlık suçudur. Tarihin en kara, en karanlık sayfalarında yerini almıştır. Otelin utanç müzesi yapılması taleplerimizi yineliyor, bu tür insanlık suçlarının dünyanın hiçbir coğrafyasında yaşanmamasını diliyorum' ifadesine yer verdi.
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da 25 ylıl önce yaşanan kitliamı kınadı ve şu açıklamayı yaptı: 'Sivas Katliamı ülkemiz tarihinde acıyla ve utançla anılan bir kara leke olarak duruyor. 2 Temmuz 1993´te Madımak´ta tutuşturulan ateş vicdanlarımızda ve belleklerimizde hala kor aleviyle yanmaya devam ediyor. Pir Sultan Abdal´a, Aşık Veysel´e yurtluk yapmış Sivas; katliamın failleri hak ettikleri cezaları almadıkları için ne yazık ki canların yandığı kent olarak anılıyor.
Adalet taleplerinin zaman aşımına uğratılması binlerce yıldır kardeşçe yaşamayı kendine şiar edinmiş bu halkın vicdanında kimseyi aklayamamıştır. Şairlerin, yazarların, sanatçıların tutuşturulduğu, yakıldığı Madımak; toplumumuzda kapanmaz bir yara olarak hala kanamaktadır. 2 Temmuz 1993 te onlarca can hayatını kaybederken; hukukun üstünlüğü kaybetmiştir, demokrasi kaybetmiştir, insan hakları ve özgürlükleri kaybetmiştir. Yaşamını yitiren aydın ve sanatçılarımızı saygıyla ve özlemle anıyoruz. Sivas katliamı halkın vicdanında asla zaman aşımına uğramayacaktır.'

 


Anahtar Kelimeler: İbrahim Yaman Mithat Nehir

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57