Kararları birlikte alacağız

Çolak´tan aday adaylık tanıtımı

GÜNCEL 5.11.2018 11:41:19 0
Kararları birlikte alacağız

Sadet Berkyürek/İskenderun

CHP İskenderun Belediyesi aday adayı Öztürk Çolak, mahallelerde kurulacak komitelerin biren meclis üyesi gibi çalışmasını sağlamak istediğini, bunun sorunları birlikte tespit edip çözüm aramanın yöntemi olarak hayata geçireceklerini belirtti. Çolak, “Örgütümüzle birlikte hareket etmez isek 3 gün sonra belediye başkanıyla ilçe başkanı arasında, milletvekiliyle belediye başkanı arasında sorunlar yaşarız. burada sayın vekilim ve ilçe başkanımın huzurunuzda söz veriyorum: Onlarla birlikte almadığım hiç bir kararı topluma da meclise de dayatmayacağım” dedi.
CHP İskenderun İlçe örgütünde aday adaylık tanıtımı toplantısı gerçekleştiren Öztürk Çolak, hedeflerini, prensiplerini paylaştı. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin´in de katıldığı yoğun katılımlı toplantıda konuşan aday adayı Çolak, onuşması sırasında İskenderun SMMMO Başkanı da olan Merif Yıldırım´la tokalaşarak o dönemde ilçe gençlik kolları başkanı olduğunu hatırlattı ve o günden bugüne yollarının ayrılmadığını kaydetti. Çolak, “O gün bugündür siyasal mücadelemde bir adım geri atmadım, yalpa yapmadım. Sizler ağladıysanız ağladım, sizler güldüyseniz güldüm. Bana verilen her görevi alnımın akıyla, sizlerin desteğiyle yerine getirdim” diye konuştu.

“Bu binanın tozunu yutmayanın adayım deme hakkı yoktur”
Halkçı Parti-SODEP birleşme döneminin il başkanlığı görevinde de bulunan Çolak, partinin bir çok kademesinde görev aldığını kaydeden Çolak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siyasal mücadelemde örgütten görev almadan ya da örgütümün emrinde olmadan hiçbir yılım geçmedi. Çünkü örgütüne sırtını dönen, örgütüyle birlikte siyasal mücadelesini veremeyen, örgütünün emekçilere saygılı olmayan bir partili o partiden ‘ben yetki almak istiyorum, belediye başkanı olmak istiyorum´ deme hakkı yoktur. Bu binanın tozunu yatmayanlara bu binada, beldede, bu ilde örgütüne, insanına yarar sağlamayanının, birlikte ağlayıp gülmeyenin bu partide ‘ben adayım´ deme hakkı yoktur. Biz yıllardır bu şiar çerçevede siyasal mücadelemizi yürüttük. hiç bir zaman da insanlar arasında tefrik yapmadık. hizmeti götürürken de bu a, bu b partisinden demedik, hizmeti eşit götürdük. ama bir şeyi de çok güzel yaptık: Kendi insanımıza sahip çıkmayı, kendi insanımızla birlikte olmayı. Eğer bir gün kendi insanıma sırtımı dönenecek olursam allah hiçbir görevi nasip etmesin. Sizlerle mücadeleden bir ün geri kalırsam allah canımı alsın, bu kadar iddialı konuşuyorum. Sizlerle birlikte bu mücadeleyi en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum.”

İskenderun ‘ben yaptım oldu ile yönetilemez
‘Ben yaptım oldu´ anlayışını eleştiren Çolak, insanların tek başına bir kıymet ifade etmediğini, İskenderun´un da aynı anlayışıyla yönetilecek bir kent olmadığını, İskenderun´u tüm dinamikleriyle ve örgütlü kesimleriyle belirlenecek bir çalışma programı yürüteceklerini kaydetti. Çolak, kararların parti örgütüyle birlikte alınacağını da vurgulayan Çolak, şöyle konuştu: “Belediye başkanı olduğumda kararları tek başıma aylayacağım. Milletvekiliyle, iliyle, ilçesiyle, mahalle temsilcileriyle birlikte karar alıp yürüteceğiz. İste o zaman kararlar şaibeli çıkmaz, meclis üyelerinin hepsi oy verir. Çünkü ben grubumda görüşmediğim kararı meclise de getirmeyeceğim. Kendi partimde, grubumda konuları olgunlaştırıp meclise getireceğim.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00