Karasu kanalında milletvekili incelemesi

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, bölgedeki tarım alanlarına hayat verecek Karasu Regülatörü ve Derivasyon kanalı çalışmaları yerinde inceledi.

İSKENDERUN 18.01.2023 15:30:00 0
Karasu kanalında milletvekili incelemesi

Antakya/SES
Seçim bölgesindeki yatırımlarda incelemede bulunan milletvekili Yayman, yağmur ve soğuğa rağmen saha çalışmalarına devam etti. 

Tahtaköprü Barajının tamamlanmasının ardından bölge çiftçisine hayat verecek diğer projenin Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı İnşaatındaki çalışma olduğunu belirten ve inşaatın devam ettiğini belirten milletvekili Yayman, Sucu mahallesinde devam eden beton kaplama çalışmalarını inceledi, teknik elemanlardan bilgi aldı. 

Yayman, “Tahtaköprü Barajından Reyhanlı Barajına su taşıyacak olan Karasu Derivasyon kanalı 37 kilometrelik bir uzunluğa sahip. Karasu İletim kanalında T1 ve T2 tünelleri geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. 37 kilometrelik kanalların betonlanması çalışmaları hızla devam ediyor. İnşallah söz verdiğimiz gibi 2023 yılının mayıs-haziran ayında bu tünelden Reyhanlı Barajı’na suyu akıtacağız. Reyhanlı Barajına saniyede 50 metreküp suyu iletecek olan Karasu iletim kanalı ile çiftçiyi su probleminden tamamen kurtarmış olacağız. İnanılmaz bir projeyi daha tamamlamak üzereyiz. ‘Yaparsa, Ak Parti yapar’ sözü bir daha gerçekleşiyor" dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19