Karayolları ile Ulaştırma Bakanını göreve davet etti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, ölüm kavşağı olarak adlandırılan İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı mevkiinde kaçış rampası ve teknik düzenleme için Karayolları tarafından başvurularına hala cevap verilmediğini belirtti.

İSKENDERUN 4.04.2020 13:33:40 0
Karayolları ile Ulaştırma Bakanını göreve davet etti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı mevkiinde önceki gün yaşanan TIR faciasıyla gündeme yeniden gelen kaçış rampası ve teknik düzenlemelerle ilgili 2015 yılından buyana İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Belediyesi, İskenderun Emniyet Müdürlüğü, UKOME ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığının sorumluluklarını yerine getirdiğini belirterek, başvurularına yanıt vermeyen Karayollarını göreve davet etti. Ağır tonajlı araçların kente girişinin yasak olduğunu ve bununla ilgili yönlendirme levhaları bulunduğunu da hatırlatan Başkan Savaş, sözkonusu yolun sorumluluğunun karayollarına ait olduğunu vurguladı. 

Milletvekili Özel´e seslendi

“Karayolları görevini ifa etmemiştir” diyen HBB Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin bugüne kadar yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi, yazışmaları paylaştı. Savaş, programda AKP Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel´in “Bugünkü acı tablonun yaşanmasında, bugüne kadar daha önce defalarca benzer kazalar yaşandığı halde -yaptığımız uyarılara rağmen- gerekli tedbirlerin alınmamasında sorumluluğu, ihmali veya kusuru bulunanlarla ilgili işin takipçisi olacağımı ve kamuoyumuz ile de bu gelişmeleri an be an paylaşacağımı ifade ediyorum” paylaşımına da yanıt verdi. Özel´e seslenen Başkan Savaş, “Bu konuda ihmali olanlardan gereğini istesin. Görevini yapmayan Karayollarıdır. O da iktidarın emrindedir” diye konuştu. Sosyal medya üzerinden HBB´yi sorumlu gösterenlere de seslenen Başkan Savaş, “Sorumluluk Karayollarının. Karayollarına gücü yetmiyorsa bağlı olduğu Ulaştırma Bakanlığına, olmuyorsa Cumhurbaşkanlığına ulaşsınlar” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19