Karayolları parkını ´belediye işletsin´ kararı oybirliğiyle

2014´te göreve başlayan İskenderun Belediye Meclisinin üyeleri son oturumda helalleşti, Karayolları alanında inşa edilen parktaki tesislerin özel şahıslar yerine belediye eliyle ve çalışanlarıyla işletilmesini oybirliğiyle karara bağlad

HATAY 2.03.2019 11:37:51 0
Karayolları parkını ´belediye işletsin´ kararı  oybirliğiyle

 

İskenderun Belediye Meclisi´nin dünkü oturumunda Orhangazi Mahallesi´nin sınır sorununun seçimlere kısa bir süre getirilmesi oturumun tartışmalı konusunu oluşturdu. Eski Karayolları alanı üzerine kurulan parktaki sosyal tesislerin işletmesinin ise özel sektör yerine belediye eliyle işletilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Meclis üyelerinin ‘helallik´ istediği oturumun ardından dönemin sona ermesi dolayısıyla Başkan Dingil, meclis üyelerine plaket sundu, anı fotoğrafı çektirdi.

Döneminin son toplantısı İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis oturumunu açan Başkan Dingil, “İyi günlerimiz oldu, kötü günlerimiz olmadı. İçerde tartıştık ama dışarıda kolkola girdik, İskenderun´un iyiliğini araştırdık. Yeni hayatınızda başarılar, bu dostluğun devamını diliyorum. Yine İskenderun için mücadelenize devam edeceğinizi biliyorum” dedi.

Karayolları önergesi oybirliğiyle

Meclisin bağımsız üyeleri Nazmi Ceylan, Fatma Korçak ile AKP, CHP ve MHP grup başkan- larının ortak imzasıyla verilen karayolları üzerindeki park ile ilgili önerge oybirliğiyle önce gündeme alındı, ardından yine oybirliğiyle karara bağlandı. Eski karayolları arazisi üzerinde inşa edilen park- taki spor tesisi, çay bahçesi gibi tesislerin özel işletmelere ihale edilmeyerek belediye eliyle işletilmesi meclisin son toplantısında oybirliğiyle kararlaştırıldı. İskenderun belediye meclis başkanlığına verilen yazılı gündem teklifinde, “Belediyemiz tarafından eski karayolları arazisinde yapılan İskenderun millet parkının işletmesini –kafe, spor tesisleri vb.- ihale edilerek özel kişilere verilmeyerek belediye tarafından kendi personelleri marifetiyle çalıştırılması için gerekli meclis kararının alınmasını arz ederiz” denildi.

Dingil´den ‘elden kaçırmayalım´ uyarısı

Dingil de buranın halkın, milletin malı olduğunu hatırlatarak şu uyarı da bulundu: “Orayı belediye çalıştırsın. Oraya bir özel teşebbüsü soktuğumuz zaman bu parkı elden kaçırırız. Yarın başkası gelir, mafyası gelir, tanıdık gelir, vekili gelir, busu gelir... bu konuda hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Orası milletin malı olsun, ekonomik olsun, temiz olsun, belediyenin yeri densin” diye konuştu. Tevfik Yıldız´a kapı aralandı
Öte yandan 2015 yılında görevine son verilen Tevfik Yıldız´la ilgili Hatay 1. İdari Mahkemesi´nin yürütmeyi durdurma kararı doğrultusunda göreve iadesi için 1 adet mühendis kadrosu açılmasıyla ilgili teklif oyçokluğuyla kabul edildi.
Oturumun diğer bir tartışmalı konusunu ise Orhangazi Mahallesiyle ilgili sınır itirazı oluşturdu. Yaklaşık bin haneyi etkilediği belirtilen sınır sorununun doğru su, emlak ve çevre temizlik vergilerinden de abonelerin geriye doğru mağdur edilecekleri hatırlatılan oturumda 10´a karşılık 13 oyla konu imar komisyonuna havale edildi. Konunun komisyon raporu doğrultusunda Salı günü yeniden ele alınması bekleniyor.

Özdemir´den yeni döneme öneri

Meclisin CHP grubundan denetim komisyonu üyesi Gülden Özdemir, denetim komisyonu raporunun önümüzdeki nisan ayında meclise sunulacağını hatırlatarak, yaklaşık maliyet hesapla- rında daha dikkatli ve hassas yaklaşılmasını istedi. Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eleştirimizi nisan ayındaki mecliste sunacağız” dedi.

Erol: Saygı duyduk ve saygı gördük

Belediye çalışanlarına, meclis üyelerine teşekkürlerini ileten AKP´nin meclis grup başkan vekili Abit Erol, “Saygı duyduk ve saygı gördük” diye konuştu. Gündemli son meclis toplantısını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erol, belediye çalışanlarının yapabileceklerinin azamisini yerine getirmeye çalıştıklarını, konu İskenderun olduğunda meclis üyeleri arasında birlik ve beraberliğin sağlandığını kaydetti. ‘Ayrıştırmaya´ izin vermediği için Dingil´le ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Size hususi teşekkür ediyorum. Siyasetin çok kirli bir aracı var; insanları ayrıştırarak siyaset yapmak gibi... ama siz bunu asla yapmadınız, aklınıza getir- mediniz, biz de bunu görmedik. Hepimiz İskenderunluyuz, hepimiz hemşehriyiz şiarıyla hareket ettiniz.”

Dik: Birlik kent için sağlandı

CHP grubu adına konuşan Grup Başkan vekili Av. Gazanfer Dik, farklı siyasi anlayıştan gelen üyelerden olu- şan Meclis´te yapılan tüm çalışmalarda olabildiğince kentin çıkarına, kent halkının yararına olan konularda birlik halinde hareket edildiğini belirtti. Çalışanların yaklaşımına da teşekkür eden Dingil´e hitaben konuşmasında Dik, “Siz de zaman zaman eleştiri sınır- larını aşan konularda dahi gayet mutedil, anlayışlı, olumlu yaklaşımınızla örnek bir yönetim gösterdiniz. Bunu şansımız olarak gördük. İlçe belediyelerinin kısıtlı imkanları içinde siz elinizden geleni yapmaya çalıştınız. Bundan dolayı da teşekkür ediyorum.”

Yazar: Rekabet siyasi nezaketle yürütüldü

MHP grubu adına konuşan Emir Selim Yazar da çalışma döneminde hizmet, çözüm ve uzlaşı prensibiyle hareket ettiklerini, siyasi rekabeti siyasi nezaketle yürüttüklerini söyledi. Yazar, “Hepimizin gayesi İskenderun´a hizmetti. Bunu da yapabildiğimiz ölçüde kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Her zaman İskenderun´un menfaatlerini ön planda tuttuk. Grup olarak da İskenderun´un hakkettiği yatırım ve hizmetleri alması noktasında gerekli bir duruş sergiledik” ifadesini belirtti.Dingil´in yönetim dönemindeki en ağır eleştirileriyle karşılaştığı MHP grubundan İbra- him Yavuz da Dingil´i kentin dengeleri birada tutmaya özen gösterdiğine işaret ederken, AKP´li üyelerden Reşat Çağlar da ‘helallik istedi´, kent dinamiklerini birarada tuttuğu için Dingil´e teşekkür etti. Kemal Baş- lak ise yeniden bayrak direği ve yenilenmesi gereken bayrakları hatırlattı, kaliteli alım yapıl- masını istedi. 



Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00