Karayolları ´rezevr alan´ olamaz

Mahkeme, bakanlık kararını iptal etti

GÜNCEL 28.12.2018 11:34:09 0
Karayolları ´rezevr alan´ olamaz

Akın Bodur/İskenderun

Hatay 1. İdare Mahkemesi, İskenderun´un Fener Caddesi üzerindeki 60 dönümlük eski Karayolları alanına Çevre ve Şehircilik Bakanlğı tarafından ´rezerv yapı alanı´ olarak ilan edip, İskenderun Belediyesine tahsis edilmesine ilişkin açılan davada, işlemi hukuka uygun bulmayıp, kararı iptal etti. Karar, sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Alanda koruma altında bulunan palmiye ağaçlarının bazıları da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce birkaç kez yakılmıştı.
Karayollarının rezevr alanı olarak ilan edilmesi üzerine Hatay Barosu ve İskenderunlu avukat Nalan Akkülah, Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilk Bakanlığı ile İskenderun Belediyesi aleyhine ayrı ayrı dava açmıştı. Mahkeme, baronun dava başvurusunu mesleki yapı olması nedeniyle kabul etmezken, Nalan Akkülah´ın başvurusunu ise iki yıl önce görüşmeye başlamıştı.

İptal kararı oybirliği ile
Songül Meydan Özdoğan başkanlığında ve üyeler Metin Kayihan ile Faruk Parlar´dan oluşan Hatay 1. İdare Mahkemesi, kararında, eski karayolları alanının rezev yapı alanı olarak belirlenmesine yönelik kararn somut bir şekilde açıklanmadığını, bunun da 6306 sayılı yasanın amacı ile bağdaşmayacağını, karayolları alanının rezev yapı alanı olarak belirlenmesine yönelik işlemde hukuka uyarlılık bulunmadığının sonucuna varıldığını ifade etti.

Belediye karara itiraz etmedi
Mahkeme heyeti, davaya konu olan karayolları arsasının rezev yapı alanı olarak belirlenmesini oybirliği ile iptal etti. Mahkeme kararında, karara karşı 30 gün içerisinde Gaziantep Bölge İdare Mahkemesine itiraz edilebileceğini de karar verdi.
Karayolları alanındaki bölgede park çalışmasını başlatan İskenderun Belediyesi, kararı temyiz etmedi. karar kesinleşmiş oldu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57