Karayollarına park açıldı

55 dönümlük park törenle hizmete açıldı

GÜNCEL 21.03.2019 11:03:39 0
Karayollarına park açıldı

İskenderun/SES

Karayolları Arazisi olarak bilinen ve İskenderun Belediyesi´ne devredilerek yapımı tamamlanan kent parkının açılışı Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Millet Parkı olarak adlandırılan park, İskenderun´daki dinamiklerin uğraşları sonucu yeşil alan olarak düzenlenerek İskenderun Belediyesi tarafından hizmete açıldı. Parkın yapımı 120 günde tamamlandı. Belediye Başkanı Dingil, “Bu parkı İskenderun´a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Vali Doğan da, “55 bin m2´lik bir alana böyle bir parkı yapmak, böyle bir hizmeti sunmak büyük bir başarıdır” diye konuştu.
İlçe müftüsünün duaları ile açılış kurdelesinin kesildiği törende konuşan Vali Doğan, “Bu parkın hikayesi dinlediğimiz kadarıyla çok uzun sürmüş. Bu parkın yapımında katkısı bulunanlara ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Baktığımız zaman 55.000m2´lik bir alana böyle bir parkı yapmak, böyle bir hizmeti sunmak büyük bir başarıdır. Belediye Başkanını tebrik ediyorum. İskenderun halkı elbetteki bunun kıymetini bilecektir. 5 yıllık bir hizmet elbetteki unutulmaz. Siz bu ilçeye hizmet etmiş, emek vermiş, katkıda bulunmuş biri olarak elbetteki halkımız sizi iyilikle yad edecektir” şeklinde konuştu. 2018´de yatırımların yaşanan ‘küçük bir kriz´ nedeniyle yavaşladığını, ancak bunun atlatıldığını kaydeden Vali Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2018 yılında devletimizin yatırımları küçük bir krizle yavaşlamıştır. Ama artık bu kriz atlatılmıştır. 2019 yılında bu yatırımlar hızlı bir şekilde devam edecektir. Körfezde, tarımda ve turizmde ciddi anlamda pay almamız lazım. Bu yönde çalışmalarımızı yürütüyoruz. İki hafta önce Samandağ- Arsuz karayolunun ihalesini yaptık. İnşallah 29 Ekim´de de bu parkın açılışını yaptığımız gibi o yolun açılışını da yapacağız. O yol iki ilçeyi Samandağ ve Arsuz´u birleştirecek ve oradaki turizmi canlandıracak. İki hafta önce Turizm Bakanımız bölgeyi ziyaret etti ve buradaki potansiyeli gördü. Önümüzdeki aylarda buraya tekrar gelecek ve ilimiz için önemli kararlar alarak elimizden gelen hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Ben tekrardan halkımıza parkın hayırlı olmasını diliyorum.”
Milletvekili Özel de parkın kazandırılmasındaki gayrete işaret ettiği konuşmasında son zamanlarda kazandırılan en büyük park özelliğine dikkat çekti.

Dingil: İskenderun´un hayaliydi
Açılışa katılanlara teşekkür eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Karayollarına park projesinin İskenderun´un hayali olduğunu vurguladı. Dingil, şöyle konuştu: “Karayolları parkı İskenderun´un hayaliydi. Benim de çocukluğum bu sokaklarda geçti. Buranın bir park olmasını bir Millet Bahçesi olmasını çok arzu etmiştik. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu teklifimizi ilettiğimizde hemen dedi ama bu hale gelmesi 3 yılı buldu gerçekleşmesi. Karayollarına bu parkın karşılığında 60 dönüm yer verdik. Sırf buradaki ağaçları tabiat varlıklarına kayıt ettirerek tescil ettirmem sadece 1 yılımı aldı. 3 yılın sonunda biz projemizi 120 günde bitirdik. 55.000 dönümlük alanın 30.000 m2´si yeşil alan, 15.000 m2 yürüme alanı var. 1 km uzunluğunda koşu ve bisiklet yolu var. Yani bir turu 1 km. Halı sahası, tenis sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, soyunma odaları, idari binası, olimpik kay kay pisti, kendi kendini temizleyen 3,000 metrelik bir biyolojik gölet yaptık. Burayı zabıtayla güvenlikle korumak mümkün değil. Buraya halkımızın sahip çıkması gerekir. Artık sokaklarda çamurda, tozda kermes alanlarına izin vermeyeceğiz. Burada 2,000 m2 kermes alanı yaptık.”

Açılışa Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Abdülkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Lütfi Kaşıkçı, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, iş insanları, STK temsilcileri ve çok sayıda İskenderunlu katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57