Kardeş şehir ziyareti

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Kardeş Şehir” projesi kapsamında, Hatay ile kardeş şehir olan Almanya Aalen şehrinin Belediye Başkanı Thilo Rentschler ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

GÜNCEL 4.08.2021 20:15:49 0
Kardeş şehir ziyareti

Antakya/SES

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, 'Valilik makamında gerçekleşen kabulde, misafiriyle bir süre sohbet eden vali Doğan, Aalen Belediye Başkanı Rentschler´i binlerce yıllık geçmişi ile birçok medeniyete ve 3 semavi dine ev sahipliği yapan, kardeşliğin simge şehri Hatay´ımızda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Pandemiden bu yana Hatay´a düzenlediği ilk büyük ziyaret olduğunu ve her defasında ili severek geldiğini ifade eden Rentschler, misafirperverliğinden dolayı Vali Doğan´a teşekkür etti' ifadesine yer verildi.
Aalen´in Belediye Başkanı Rentschler ve beraberindeki heyet ,10 Aralık´ta başlayacağı açıklanan EXPO 2021 Antakya-Defne bölgesindeki alanını da ziyaret etti. EXPO Hatay yetkilileri, heyete alanı tanıttı ve bilgi verdi. Arkeoparktan kültür sanat sokağına, biyolojik göletten ulusal mutfakların da yer alacağı organizasyonun alanlarını gezen Rentschler ve beraberindeki heyet, çalışmaları da inceledi. HBB´den yapılan açıklamaya göre, Rentschler de, 'Bu projenin planları ilk defa bize sunuldu ve bizim de payımız olması için davet edildik. İki buçuk senede pozitif ilerlemeler olmuş. Projeyi akıl alıcı bir seviyeye getirmişler. EXPO 2021´e Hatay´a bütün dünyadan insanlar gelecek. Burada sadece sanat ve kültür değil aynı zamanda bitki ve gastronomi de yer alacak. Uzun süreçten sonra insanların bir araya gelmeye ve dayanışmaya ihtiyaçları vardı. EXPO fuarı bu birlik ve beraberliğin sağlanması için çok uygun bir yer. EXPO 2021 şehrin gelişmesi için çok güzel bir faaliyet olacak. Hatay sınıra yakın bir bölge. Hem savaştan hem de büyük sayıda misafir barındırdıklarından dolayı büyük bir yükün altında. EXPO 2021 barışın gerçekleşmesi için dünyaya bir sinyal olacak' değerlendirmesini yaptı.
Alman heyet, EXPO 2021´in İskenderun-Arsuz bölgesindeki alanını ziyaret edip, EXPO 2021 Hatay Genel Sekreter Yardımcısı Musa Eskiocak ve HBB yöneticilerinden bilgi aldı. 100 dönüm arazi üzerinde yapımı devam eden çalışmaların anlatıldığı ziyarette, 15 farklı ülkenin bitki bahçelerinden gastronomi mutfağına kadar bileşenlerin tanıtıldıı açıklandı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23