´Kardeş şiirler´, etkinliği

Samandağ´da ´kardeş şiirler´ adlı etkinlik düzenlendi.

GÜNCEL 31.07.2018 11:18:34 0
´Kardeş şiirler´, etkinliği

Akın Bodur/Samandağ

Etkinliğe katılan sanatçı, yazar ve şairler, Samandağ´da tarihi yerleri de gezdi; şair ve yazarların imza günü ve söyleşi ile Türkü ve şiir dinletisi de yaptı. ´Kardeş şiirler´ etkinliğinde şair, yazar ve sanatçılardan Alev Mersin, Bahri Loş, Bedran Cebiroğlu, Cemile Toprak, Çetin Kalkan, Dolunay Aker, Edip Yeşil, Hasan Girişken, Ilgın Buğrahan Aka, Metin Yılmaz, Muhittin Alaca, Musa Göçer, Mustafa Erdoğ, Mustafa Söylemez, Müge Sakallı, Rahmi Vardı, Sinan Dadük, Vasi Köse, Yahya Harbilioğlu, Yasemin Tümkaya ve Yusuf Taş davet edildi ancak bazıları katılamadı.
Samandağ Belediyesi ve By Aslan Sanat Merkezi işbirliğiyle düzenlenen, kırıkhan Belediyesinin de destek verdiği Samandağ Kardeş Şiirler etkinliği, Cumartesi günü, kentin Yeni Çarşı´da bulunan konferans salonunda yapıldı.
´Kardeş şiirler´ adlı etkinliğe ilişkin düşüncelerini ifade eden Kırıkhanlı şair Musa Göçer, 'Anladım ki şiiri sevmek bizim harcımız, türküler en çok bize yakışıyor, bağlama en çok biz de şık duruyor. Şiir biziz, türkü biz. Can biziz, dost biz. Sahte kahramanlara tribün maymunlarına inat, biz sevgiyle büyüyüp şartlarını zorlayarak güzele yürüyenleriz. Anladım ki bizim dışımızdakiler maskeli balo koca bir yalan. Bizim kültürümüzden uzakta bir kültürde yaptığımız etkinliğe yüzlerce kilometre öteden o şehrin halkından çok benim dostlar geliyor, hem sahneyi süslüyor hem seyreyledim canları diye haykırıyorlarsa biz güzeliz demek oluyor. Bu bir karardır. Biz öyle güzeliz ki sahte kahramanlıklara ihtiyacı olmayan sultan süleymana boyun eğmeden şiir şiir çoğalır türkü türkü haykırırız' dedi.
Göçer, sanata ilişkin şu değerlendirmeyi de yaptı: 'Sanat, gönüller arasında köprü kurmak gayesi ile hareket eden insanların ortak yoludur. Hatay, kadim tarihi ile kardeşliğin ve sevginin şehri. Şehrin şahsına münhasır bu sıfatından hareket ile kadim şehrin kardeş sanatçıları olarak içinde benim de bulunduğum sanatseverlerle bir proje başlattık. Birçok dernek ve vakfın, etkinliklerle edebiyata sanata katkı sunduğu Hatay´da bu etkinliklerin dışına çıkarak sanatın her alanında farkındalık yaratmaya katkı sağlamak istedik. Sanat alanında gruplaşmış sınırları çizilmiş sanatsal etkinlikler yapılıyor. Oysa sanat hudutları olmayan bir dünya. Sadece Hataylı sanatçıları kapsayan ve bütün ilçelerdeki farklı kültür ve inançta yetişmiş sanatçıların kültürü farklı noktalara taşıyarak insanımızla tanıştırmak istedik.'
Kırıkhan Zümra Sanat Evi sanatçılarından bağlamada Ahmet Melik Çelik, gitarda Adem Efe Erol, tamburda Gökhan Belice eşliğinde Yuşa Arış, Edip Yeşil, Muhittin Alaca, Sevcan Rencüzoğulları, Dolunay Aker, Alev Mersin, Mustafa Söylemez, Müge Sakallı, Hasan Ayparlar ve Musa Göçer´in şiir ve türkülerini okunduğu etkinlikte, yazar ve şairler kitaplarını imzaladı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57