Karla mücadele sürüyor

Yayladağı´nda 26 mahallede yollar kapalı. Yaylacık´ta kapanan yol açıldı. Hassa´da 35 ahır çöktü, 300 elektrik direği devrildi. Milletvekili Güzelmansur Hassa´nın afet bölgesi olması için kanun teklifi verdi.

HATAY 27.01.2022 12:32:19 0
Karla mücadele sürüyor

İskenderun-Antakya/SES

Soğuk hava şartlarının etkili olduğu Hatay yöresinde birçok ilçenin kırsal alanı ve şehir merkezinde karla mücadele sürüyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü de bölgenin bugün ve gece saatlerinde kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğini, zirai don olayının yarın sabaha kadar süreceğini; yörede rüzgarın orta kuvvette eseceğini, İskenderun Körfezi´nde de rüzgarın kuzey ve Kuzeybatı yönünden 6 ile 8 kuvvetinde (saatte 50-75 kilometre hızla) eseceğini yineledi.

Yayladağı´nda 26 mahallede yollar kapalı

Kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği ilçelerden Yayladağı´nda belediyesi ekipleri, vatandaşların mağdur olmamaları için karla mücadele çalışmalarına devam ediyor. Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, kentin mahallelerde etkisini gösteren kar yağışı sonrası ulaşımda herhangi bir problem oluşmaması için çalışmaların devam ettiğini belirtti ve sürdürülen çalışmaları da izledi. Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Gökçe, Yayladağı Belediye Başkanı Yalçın ve belediye başkan yardımcısı Cemil Ceylan, vatandaşları da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini de iletti, ekiplerinin yol açma çalışmalarını sürdürdüğünü, ilçede sürdürülen çalışmalarla herhangi bir olumsuz duruma izin vermediklerini ifade etti. Yalçın, 'Mahalle bağlantı yollarında karla kaplı alanlarda ulaşımın aksamaması ve mağduriyet yaşanmaması için tüm imkânları seferber ettik. Ulaşıma açılan mahalleleri yerinde inceledik. Yörede bulunan hemşerilerimizle sohbet ettik. Yoğun kar yağışının etkili olduğu Şakşak, Çayır, Bozlu, Çatbaşı, Çaksına, Turfanda, Yoncakaya, Kışlak, Ayışığı, Görentaş, Güveççi, Hisarcık, Sungur, Sürütme, Uluyol, Üçırmak, Yeditepe, Çandır, Denizgören, Yalaz, Kösrelik, Gürışık, Kulaç, Yukarıpulluyazı, Aşağıpulluyazı, Kızılçat mahallelerinde hâlen yolların kapalı olduğu bölgeler mevcut. Bu yolların açılması için ekipler yoğun bir çalışma sürdürüyor. Yayladağı-Samandağ yolu açık, Yayladağı-Antakya yolu arasında kar lastiği veya zincir ile yolculuk yapılmasında dikkatli olmasını rica ediyoruz. Yayladağı Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri, ile jandarma koordineli bir şekilde 7/24 sahada çalışmalarına devam ediyor. Personel ve iş makinelerimizle birlikte ilçede en az zararla çıkacak şekilde sahadayız. Halkın güvenliği, mutluluğu, sağlığı, huzuru için elimizden gelen ne varsa yapıyoruz. Çok hızlı takviyeler yapıldı' açıklamasını yaptı.

Yaylacık´ta kapanan yol açıldı

Antakya´nın yüksekte ve kırsalda bulunan mahallelerde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yollar, belediye ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla yeniden ulaşıma açıldı. Antakya Belediyesinden yapılan açıklamada, 'Kar yağışının ardından harekete geçen ekipler, iş makineleriyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Günlük hayatın ve ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için yoğun mesai harcayan Antakya Belediyesi ekipleri, vatandaşların her türlü istek ve önerisine hemen yanıt vererek özellikle kırsal mahallelerde karla kaplı yoları ivedilikle temizliyor. Hemşehrilerimizin mağdur olmamaları için azami gayreti gösteriyoruz. Ekiplerimiz 7/24 teyakkuzda. Mahalle sakinlerimizin mağduriyet yaşamamaları amacıyla kar yağışının etkili olduğu Yaylacık Mahallesinde kapanan yollar ekiplerimizce tekrar ulaşıma açılmıştır. Yolların ulaşıma açık kalması için ekiplerimiz mesai gözetmeden çalışıyor' ifadesine yer verildi.

Hassa´ya afet bölgesi istemi

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 18-20 Ocak günlerinde yaşanan kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilediği Hassa ilçesinin afet bölgesi ilan edilmesi için TBMM´ye Kanun Teklifi verdi. Milletvekili Güzelmansur, hayvanların telef olduğunu, meyve ve zeytin ağaçları ile ekili tarım arazileri ve seraların zarar gördüğünü, evlerin ve fabrikaların çatısının uçtuğunu söyledi. 10 yıl aradan sonra yoğun yağışlar sonrası karlar altında kalan Hassa´nın afet bölgesi olarak yardım alması ve tüm afetzedelerin zararlarının karşılanması için çağrıda bulunan milletvekili Güzelmansur, TBMM başkanlığına verdiği kanun teklifi gerekçesinde, Hassa´da kar kalınlığının 50 cm´yi aştığını ve kar nedeniyle yolların kapandığını, elektrik direklerinin devrildiğini, bölgenin elektriksiz kaldığını, ahırların çöktüğünü, hayvanların telef olduğunu, ağaçların, ekili tarım arazilerinin ve seraların zarar gördüğünü, 40 bin dekarlık zeytinlik alanın çok ciddi hasar gördüğünü belirtti.

35 ahır çöktü, 300 elektrik direği devrildi

Devlet desteği olmadan Hassalı afetzedelerin yaralarının sarılmasının mümkün olmadığını kaydeden milletvekili Güzelmansur, 'Hassa´da 15 dönüm muz serası, örtü altı tarımı yapılan çilek ekilen araziler karlar altında kalmış, ürünler yok olmuştur. 40 bin dekarlık zeytinlik alan hasar görmüştür. 35 ahır çökmüş, onlarca büyükbaş hayvan telef olmuştur. Evlerin çatısı uçmuş, 300´e yakın elektriği direği devrilmiş, teller kopmuştur. Çatısı uçan fabrika sayısı da 10´a yakındır. Doğal afetler karşısında bireyin yaşam ve mülkiyet hakkını korumak Devletin sorumluluğundadır. Dolayısıyla Hassa´nın acilen afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir' açıklamasını yaptı.


Anahtar Kelimeler: Karla mücadele sürüyor

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23