Karneler bugün alınacak

İskenderun´da da öğrenciler bugün karnelerini alarak 3 aylık tatile girecek. 2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla yayımladığı yıl sonu mesajında İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, eve düşük notla dönecek ço

GÜNCEL 8.06.2018 09:35:27 0
Karneler bugün alınacak

İskenderun/SES

Kaymakam Soytürk´ün mesajı şöyle: “Her eğitim öğretim yılında olduğu gibi bu sene de bütün okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve anne-babalar, çocuklarımızın yarınlara daha iyi, daha bilgili, daha donanımlı hazırlanmaları için ellerinden gelen gayret ve fedakârlığı gösterdikleri şüphesizdir. Başarılı öğrenciler, sevinç ve gururunu ailesi ve yakınları ile paylaşmanın hazzını yaşarken, düşük notlarla eve dönen öğrencilerin yaşadığı tedirginliği iyi anlamalı ve asla onların kendini yetersiz hisseden, umutsuzluğa kapılan, ailesinden azar işiteceği ve zarar göreceği endişesini taşıyan, özgüven duyguları incinmiş, duygusal yönden yıkılmış birer çocuk olmadıklarını hissettirmek için hassasiyet göstermelisiniz.”
Karneler çocukların nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgeler olduğunu hatırlatan Soytürk, “Her anne ve baba çocuğunun iyi bir eğitim alarak toplumun kültürlü, saygın ve yararlı bireylerine dönüştürülmesi amacı ile her türlü olanağı seferber etmekte, her türlü çabayı göstermekte ve her türlü özveride bulunmaktadır. Sizlerin bu bilinci ve hassasiyeti taşıdığınıza olan inancım tamdır” dedi.

Öğrencilere önerilerde bulundu
Öğrencilere seslendiği mesajında Kaymakam Soytürk, bütün bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmanın hakları olduğunu, ancak dinlenmenin sadece boşa vakit geçirmek olmadığının da unutulmamasını istedi. Soytürk, öğrencilere mutlaka bir tatil programı hazırlamaları, ders çalışmayı ihmal etmemeleri, konu tekrarı yapmaları, yeni konulara çalışmaları ve bol bol kitap okumalarını önerdi. Tatil programına, sevilen ve zararsız televizyon programlarını izlerken, arkadaşlarıyla bir araya gelip ortak aktiviteler yapmayı, hobilerine daha çok zaman ayırmayı da eklemelerini isteyen Kaymakam Soytürk, öğretmenlerden taleplerini ise şöyle aktardı: “Öğretmenlerin, sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü ve bilge insan olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklenir. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz. Unutmayınız ki gelişme ve yükselme, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür.”

´Karne notu; öğrenci, öğretmen ve ailenin´
İskenderun´da özel sağlık hizmeti veren Gelişim Hastanesi psikoloğu Gamze Uygun da, bugün alınacak karne öncesi ailelere uyarıda bulundu. Karnenin başarı ölçüsü olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Uygun, karnesi kötü olan çocuğu başkalarıyla kıyaslamanın, çocukta özgüven problemi yaratacağını belirtti. Zayıf karnesi olan çocuklara ceza vermemeleri konusunda aileleri uyaran Uygun, “Yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte, kimi öğrencileri tatil heyecanı sararken, kimi öğrencileri ise kötü karne telaşı sarmış durumda. Çocuğunuzun karnesi iyi de kötü de olsa, bu durumun sevginizi değiştirmeyeceğini bilmeleri gerekir. Karnedeki düşük notların çeşitli sebepleri olabilir. Karne sadece çocuğun karnesi gibi görünse de; anne- baba, çocuk ve öğretmenin karnesidir. Bu nedenle, çocuğun karnesinde görünen notlar, bu ekibin sağlıklı bir ekip olup, olmadığının göstergecidir. Karneye bakarken öncelikle onu tebrik edin. Eğer karne istediğiniz gibi değilse, bu ekibin ne kadar sağlıklı olup olmadığının kritiğini yapın. Çocuğunuzu başkalarıyla asla kıyaslamayın. Karne gününden birkaç gün sonra ise, karne kritiğini yapmak için çocuğunuzla bir sohbet ortamı oluşturun. Bu yakın iletişim sayesinde, eğitim kavramının ne olduğunu hem çocuğumuz, hem de biz keşfetmiş oluruz” değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00