Kasaplar çözüm için 15 gün süre verdi

Özelleştirilen mezbahane, sorun ve beklentiler konuşuldu.

GÜNCEL 11.05.2018 12:07:43 0
Kasaplar çözüm için 15 gün süre verdi

Sadet Berkyürek/İskenderun

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından özelleştirilen İskenderun Mezbahanesi´nin devrinden sonra kesim, dağıtım, araç sorunu ile çalışanların eğitimsizliğinin yarattığı sıkıntıların çözümü için kasap esnafından 15 gün süre istendi.
HBB´nin İskenderun hizmet binasında kasap esnafıyla düzenlenen toplantıda mezbahanenin özelleştirilmesinden sonra artan sorunlar ele alındı. HBB Genel Sekreter Yardımcısı ve Zabıta Daire Başkanı Ahmet Kilisli, Mezbahane ve Gıda Kontrol Şube Müdürü Şevki Serin, Mali ve İdari İşler Şube Müdürü Necati Bağdadi, 3. Bölge Zabıta Müdürü Mehmet Kaplan ile İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık müdürlüğü yetkililerinin katıldığı toplantıda Kasaplar Odası Başkanı Nevzat Sert, yönetim kurulu üyeleri ile kasap esnafı sorunları tartışmaya açtı, beklentileri dile getirdi.
Diyalog ve iletişim eksikliğinden doğan sorunların giderilmesi amacıyla; HBB Başkanı Lütfü Savaş´ın talimatları doğrultusunda bir araya geldiklerini söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı ve Zabıta Daire Başkanı Ahmet Kilisli, “İşletmeciliğini devrettiğimiz mezbahanede yaptığımız anlaşma gereği denetim hakkımız bulunmaktadır. Hem esnafımızın hemde işletmecinin karşılaştıkları sorunlara kalıcı çözüm bulmak istiyoruz” diye konuştu.
Kasap esnafının; kesim ve dağıtım esnasında sakıntı yaşaması, mezbahanede görev yapan personelin yetersizliği ve eğitimsizliği, kesimin geç yapılması ve kendilerine geç ulaşması, gibi sorunlarını ve beklentilerini dikkate aldıklarını kaydeden Ahmet Kilisli, “En öncelikli sorunumuz kaçak kesimin önlenmesidir. Bununla birlikte mezbahanede yasalar ve yönetmelikler gereği en yetkili kurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilçe müdürlüğü veterinerleridir. Kesimlik hayvanların belirlenmesi kesimin kontrol ve denetimi ile mühürlenmesi bakanlık veterinerlerine aittir. İşletmecinin kesimin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda sağlaması ve kesimi yapılan etlerin zamanında esnafımıza ulaştırması gibi yükümlülükleri vardır. Bu sıkıntıları karşılıklı diyalog ve hoşgörü içerisinde gidereceğiz. İşletmecilerimiz en kısa sürede ilave soğutmalı araç takviyesi yapacaktır. Esnafımızın da kuralları ve yönetmeliklerde belirtilen şartlara uymalarını bekliyoruz”


Anahtar Kelimeler: Kasaplar Odası

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00