Kasapoğlu´ndan stat incelemesi

Gençlik ve Spor Bakanı İskenderun´a geldi

SPOR 18.02.2019 09:57:56 0
Kasapoğlu´ndan stat incelemesi

İskenderun-Antakya/SES

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hatay ziyaretinde spor tesislerin ziyaret etti ve bakanlığın yöredeki bazı yatırımlarında incelemede bulundu. Kasapoğlu, Antakya´da gençler ve çocuklara hediye dağıtarak, spor yapmalarını tavsiye etti.
Kasapoğlu, İskenderun´da da depreme dayanıksız olduğu için bazı bölümlerine yönelik yıkım kararı verilen Beş Temmuz Stadında incelemede bulundu; İskenderun Teknik Üniversitesinde stat modelini inceledi. Kasapoğlu, İSTE´de bir gençlik merkezi yapılacağını söyledi. Kasapoğlu, İskenderun Kaymakamlık binasının gençlik merkezi olarak kullanılacağı belirtti ve kent sahilinde vatandaşlarla sohbet edip, spor çantası ve kitap hediye etti. Ziyarette cumhur ittifakının İskenderun adayı Fatih Tosyalı da bulundu.
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu´nın Beş Temmuz Stadı incelemesinde, kentin yeni bir stadın ihtiyaç olduğunu belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, bu ihtiyacı ilettiklerini ve beledinin spora yaptığı katkı ve faaliyetler hakkında bilgi verdiğini söyledi. Bakanın İskenderun´a sportif anlamda bir çok tesis yapmayı düşündüklerini söylediğini anlatan Dingil, 'İskenderun´a farklı bir çok branşta spor yapma imkanının var olduğunu, çok yetenekli sporcular yetiştirdiğimizi söyledik' açıklamasını yaptı.
Antakya´daki Gençlik Merkezinde Mehteran Takımı´nın marşları ile karşılanan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, merkezdeki atölyeleri gezdi, merkezdeki sosyal ve kültürel yönden kendilerini yetiştiren kurslara katılan gençlere hediye dağıttı, gençler tarafından dikilen bez çantaları inceledi; Dikiş makinesına geçip, çanta dikti. Kasapoğlu, Gençlik Merkezinde eğitim gören Suriyeli gençlerin oluşturduğu müzik korosunu da dinledi ve folklor gösterisini izledi.
TFF Spor Toto 1. Liginde mücadele eden Hatayspor Kulübünü ziyaret edip, Hatayspor yönetimi, futbolcular ve teknik heyetle bir araya gelan Kasapoğlu, takıma Ziraat Türkiye Kupası ve ligde başarı diledi. Kasapoğlu, 3.500 kişi kapasiteli Kapalı Spor Salonu ie 25 bin seyirci kapasiteli yeni stadyum inşaatında da incelemede bulundu. Ziyaretlerde konuşan Kasapoğlu “Amacımız Hatay´ı spor ve gençlik alanında çok daha yukarılara taşımak. 2002 yılından beri spora çok ciddi yatırımlar gerçekleştirildi. Spora ve sporcuya önem veren bir cumhurbaşkanımız var. Halkımızla birlikte yerel yönetimlerle birlikte sporda kalkınmayı, sportif anlamdaki başarıyı ve sporun tabana yayılmasını gerçekleştireceğiz. Bu yıl içerisinde stadı tamamlayıp, Hatayspor camiamızın kullanıma açacağız. Antrenman salonları da tesis etmeyi planlıyoruz. Yaşayan bir stat olmasını temenni ediyoruz. Halkımızın sadece maç günlerinde değil, her daim kullanabileceği, gelebileceği bir stat olması için projelerimiz var. Amacımız tüm tesislerimizin 7/24 açık olması. Bu manada ülkede birçok tesisin açık olması için çalışmaları başlattık. Gençlik merkezlerimizin de halkın, gençlerin 7/24 kullanıma açık olmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Halkın spora her zaman ulaşabilmesi adına çalışmaya devam edeceğiz. 3.500 kişilik spor salonunun da pek çok açıdan tamamlandığını gördük. İnşaatının hızlandırılması talimatını verdim. İnşallah burayı da sporcuların, gençlerin, Hatay halkımızın hizmetine açacağız' dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu´nun inceleme ve ziyaretlerinde Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu, Sabahat Özgürsoy Çelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor Hatay İl Müdürü Cemil Şensöz, Ak Parti İl Başkanı M. Ali Yanmaz ve AKP´nin ilçe yöneticileri ile yerel seçim adayları da eşlik etti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00