Kaşıkçı: Afet önlemleri siyaset üstüdür

Deprem konusunun Hatay´ın en büyük gündemi olduğunu söyleyen Kaşıkçı, “Afad´ın yayınlamış olduğu deprem ısı haritası, Hatay´ın ne kadar kritik bir konuma sahip olduğunu gösteriyor” dedi.

SİYASET 12.02.2021 15:43:36 0
Kaşıkçı: Afet önlemleri siyaset üstüdür

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı canlı yayında “Milletvekili olduğumdan beri afetler öncesi yapılabilecek çalışmalara başladık ve vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirerek üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalıştık” diye konuştu.

Deprem konusunda yerel yönetimlere düşen sorumluluklara dikkat çeken Kaşıkçı, şunları söyledi: “Afetler, ülkemizin bir gerçeği ve afetlerle ilgili alınacak tüm tedbirler siyaset üstü bir noktadan değerlendirilmelidir. Ancak ne yazık ki Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluk alanları ile ilgili yapıcı olarak ortaya sunduğum tüm öneriler tepkiyle karşılandı.”

Tüm doğal afetlerde itfaiye çalışanlarının bir şehir için ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Kaşıkçı, Hatay´da itfaiye araç ve çalışanlarının kapasitesini öğrenmek istediklerinde, ne İtfaiye Daire Başkanı´ndan, ne de Büyükşehir Belediyesi´ndeki ilgili kişilerden bir geri dönüş alamadıklarını kaydetti.

Geçtiğimiz hafta Hatay´da depremle ilgili alınması gereken önlemler ile ilgili bir toplantı düzenlendiğini hatırlatan Kaşıkçı, şunları kaydetti: “Toplantıda; afetlerden birinci derecede sorumlu olan bir kurumun konuya tümüyle hakim biri tarafından temsil edilmesi gerekirken, Büyükşehir Belediyesi kendilerini temsilen konuyla hiçbir alakası olmayan bir kişiyi göndermiştir. Ne yazık ki Büyükşehir Belediyesi toplantıya bu arkadaşımızı göndererek ciddiyetsiz bir tutum sergilemiştir. Böylesine önemli bir konuda Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin olaya daha büyük bir ciddiyetle yaklaşmasını bekliyorum.”

Depremin değil, alınmayan önlemlerin öldüreceğini söyleyen Kaşıkçı, “Hatay olarak depreme hazırlıksız yakalanmamak için afetlerle ilgili kurumların daha profesyonel bir çalışma hazırlayarak, koordineli bir şekilde bu çalışmaları yürütmesini gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Meslek örgütlerinin de belediyenin bu ciddiyetsiz tutumu karşısında bir tavır alması gerektiğini vurgulayan Kaşıkçı, “Maalesef yapılan açıklamalarda Boğaziçi Üniversitesindeki olaylar ve HDP´li bir vekil ile ilgili demeçler görüyorum. Herkes kendi işine bakmalı ve sorumluluklarını yerine getirmelidir. Bir an önce Hatay Deprem Master Planı´nı ortaya koymalıyız” şeklinde konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23