Kaşıkçı: Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmalıyız

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, enerji kaynaklarının harekete geçirilmesinin ekonomiyi de güçlendireceğini söyledi.

SİYASET 29.01.2022 14:18:02 0
Kaşıkçı: Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmalıyız

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, İskenderun Belediye Başkan Yardımcı Ahmet Keskin, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt ve İlçe Yönetimi ile birlikte İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası´nı (İTSO) ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin İTSO´dan yapılan yazılı açıklamada, ülke ve bölge ekonomisindeki son gelişmeler değerlendirildiği belirtildi. Başkanı Levent Hakkı Yılmaz´ın şehrin ekonomik yapısı, ekonomideki son gelişmeler, sektörlerde yaşanan sorunlar hakkında Milletvekili Lütfi Kaşıkçı´ya bilgi verdiği ifade edilen açıklamada, ziyarette ağırlıklı olarak enerjide yaşanan sorunlar, enerji kaynaklarının ülkemiz ve iş dünyası için ne kadar önemli olduğu konularının ele alındığı kaydedildi.

İTSO açıklamasında, Milletvekili Kaşıkçı´nın şu değerlendirmesine yer verildi: “Türkiye´nin kurtuluşu enerji kaylarında. Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmalıyız. Doğalgazın büyük bir bölümünü yurt dışından temin ediyoruz. Hükümetimizin yapmış olduğu araştırmalar neticesinde ülkemizde özellikle Karadeniz ve Akdeniz de çok büyük doğalgaz rezervleri bulundu. Önümüzdeki süreçte başta doğalgaz olmak üzere diğer enerji kaynaklarını harekete geçirmemiz durumunda Türkiye ekonomik yönden çok daha güçlü bir ülke haline gelecektir. Enerji kaynakların düşmesi ile bu düşüş işletmelere yansıyacak, daha ucuz enerji kullanımı ile daha çok üretim yapılacak ve maliyetler de azalacaktır.”

MHP Hatay milletvekili Lütfi Kaşıkçı, İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt ve İlçe Yönetiminin ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcıları MuhsinYeter, Mahir Taner, İTSO Yönetim Kurulu üyesi Müfit Tenniğlu, İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakıf Başkanı Doğan Erten, Meclis üyeleri Tahsin Öztekin, Mamut Karagüzel, İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez yer aldı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62