Kaşıkçı: Gara öncesi ile Gara sonrası aynı olmayacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda partisinin grubu adına yaptığı konuşmada Gara´da PKK´nın şehit ettiği 13 vatandaşımız ve Türk Silahlı Kuvvetleri

SİYASET 19.02.2021 10:36:41 0
Kaşıkçı: Gara öncesi ile Gara sonrası aynı olmayacak

Yurdun tek bir çakıl taşından bile vazgeçmeyeceklerini söyleyen Kaşıkçı, Gara harekatında şehit olan askerlerimizi de unutmayarak, “Can verip yurdu yaşatanlar kervanına yeni isimler eklendi. Can verip yurdu yaşatan Serdengeçti´lerimiz Yüzbaşı Ertuğrul Güler, Yüzbaşı Burak Coşkun ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan´a Allah´tan rahmet diliyorum” dedi.

Gara´da PKK´nın katlettiği 13 vatandaşımızın isimlerini anarak başsağlığı dileyen Kaşıkçı, yapılan katliamla ilgili, “Bu katliam, yeryüzünde çok nadir görülen bir canavarlık örneğidir, bir mıh gibi çakıldığı millî hafızalardan asla çıkmayacaktır. İsmini andığım kahraman şehitlerimizi de rahmetle anıyor, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Gara harekatı öncesi ile sonrasının aynı olmayacağını söyleyen Kaşıkçı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu sefer, ateş yalnızca düştüğü yeri yakmayacak, PKK´nın yanında, yöresinde saf tutan kim varsa çembere alıp tepeden tırnağa tutuşacaklar.”

Türkiye´nin güvenliği için TSK´nın her zaman yanında olunması gerektiğini söyleyen Kaşıkçı, “İdlib´deyiz, Hatay´ın güvenliği için; Afrin´deyiz, Kilis´in ve Gaziantep´in güvenliği için; Resulayn´dayız, Şanlıurfa´nın güvenliği için; Gara´dayız, Hakkâri´nin ve Şırnak´ın güvenliği için; Karabağ´dayız, soydaşlarımızın güvenliği için; Libya´dayız, mavi vatanın güvenliği için ve o gün gelecek, bizler de bunu göreceğiz, Kandil´de olacağız -Allah´ın izniyle- Türkiye´nin güvenliği için. TSK neredeyse, bilinsin ki Türk milletinin duası şanlı ordumuzla birliktedir.” dedi.
Milletvekili Kaşıkçı, MHP grubunun TSK personeli ile ilgili verdiği teklifle ilgili de bir konuşma yaptı.

Erken yaşlarda kadrosuzlukla zorunlu emeklilik durumuna gelen subaylarımızın durumlarına netlik kazandırılmasını öneren, kadrosuzluktan dolayı erken emekliye ayrılan subayların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyleyen Kaşıkçı, “Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının muvazzaflık ve emeklilik dönemlerindeki özlük hakları, sorumluluk ve maruz kaldıkları risklerle uyumlu hâle getirilmelidir. Örneğin, astsubaylarımız unsur, tim, takım, karakol komutanlıkları, kısım amirliği ve şube müdürlüğü görevlerini hem icrası hem de yönetici olarak yapmalarına rağmen makam ve görev tazminatlarını alamamaktadır” şeklinde konuştu.

TSK personelinin özlük haklarında da iyileştirmeler yapılması gerektiğini söyleyen Kaşıkçı, şöyle konuştu: “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli sivil memurların askerî şartlarda görev yaptıkları hususu dikkate alınarak özlük haklarında düzenlemeler yapılması gerektiğine inanıyoruz.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00