Kaşıkçı´dan ´KPSS önergesi´

Telafi sınavı mümkün mü?

GÜNCEL 22.10.2020 11:18:47 0
Kaşıkçı´dan ´KPSS önergesi´

İskenderun/SES

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, 06 Eylül tarihinde yapılan KPSS´de mağdur olan adaylar için TBMM Başkanlığına verdiği iki ayrı soru önergelerinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından ayrı ayrı yanıtlanmasını istedi.
Önergesinde, '06 Eylül 2020 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı´nın (KPSS) Hatay´da tek merkezde yapılmasından dolayı Belen´den sınav merkezinin bulunduğu Antakya´ya kadar oluşan trafik sıkışıklığı nedeniyle yüzlerce aday sınava girememiştir. Gençler bir yıl boyunca maddi ve manevi tavizler vererek, büyük umutlarla hazırlandığı KPSS´ye, hali hazırda Hatay´da bir trafik problemi olarak karşımızda duran Belen Geçidinin trafik yoğunluğuna cevap verememesi, üstelik pandemi koşullarında trafik şartlarının daha da ağırlaşması neticesinde girememiştir' ifadesine yer veren milletvekili Kaşıkçı, 2020 KPSS´ye başvurup sınava giremeyen aday sayısını ve sınava giremeyen adaylar için telafi sınavının yapılıp yapılamayacağını da sordu.
MilletvekiliKaşıkçı, önergesinde LGS, YGS, ve Açıköğretim Sınavları gibi ÖSYM tarafından yapılan ve denetlenen sınavların Hatay´ın diğer ilçelerinde yapılmasına rağmen KPSS sınavının sadece Antakya´da yapılmasının nedenini de sordu. ÖSYM´nin sınav merkezlerini nasıl belirlediğini ve bu konuda illerin coğrafi şartlarını değerlendiren bir komisyon olup olmadığını da soran Kaşıkçı, Hatay´da iki büyük ilçede, iki ayrı üniversite ve kampüslerin olduğunu anımsatarak, İskenderun Teknik Üniversitesi´ne ev sahipliği yapan İskenderun´un da sınav merkezi olarak planlanmasını istedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04