Kaşıkçı´dan tersane önerisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu´nun dünkü oturumunda yaptığı konuşmada MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, hem körfezin stratejik konumunun hem de bölgede yassı sac üretiminin dikkate alınarak İs

EKONOMI 22.06.2022 19:04:56 0
Kaşıkçı´dan tersane önerisi

Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş. ASFAT ile ilgili komisyon toplantısındaki görüşmelerde görüşmelerinde Killetvekili Kaşıkçı; şirketin kurulduğu tarihten itibaren her yıl önemli miktarda kar elde ettiğini ve ihracat yaptığını dile getirerek yatırımların devam etmesini istedi.

ASFAT Genel müdürünün sunumunun ardından konuşan Milletvekili Kaşıkçı, “Sayın Genel Müdürüm, ifade ettiğiniz üzere, şirketimiz yeni bir şirket. Özellikle kurulduğu tarihten itibaren şöyle bir baktığımız zaman da her yıl önemli miktarda kâr elde etmiş ve yine önemli miktarda da ihracat yapmış. Gerçekten Türkiye´nin böyle bir kuruluşa, böyle bir şirkete ihtiyacı vardır. Ben tekrardan size ve yönetiminize başarılar diliyorum” dedi. “

Çok önemli ürünlerin kendi mühendislerimiz tarafından üretildiğini, burada birinci dereceden, sizlerin ağzınızdan dinleyerek gurur duyduk” diyen Kaşıkçı, körfezde yassı sac üretimi ile körfezin korunaklı konumunun sağladığı özelliklerin değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Komisyon toplantı tutanaklarına göre Kaşıkçı şunları ifade etti: “Ben sadece ilave olarak şunu ifade etmek istiyorum, üretimde daha çok kullandığınız yassı sac ürünler. Bu ürünlerin özellikle Osmaniye ve Hatay bölgesinde çok yoğun bir şekilde üretildiğini biliyoruz ve yine buna paralel olarak, özellikle İskenderun Körfezi Doğu Akdeniz´de âdeta bir havuz konumunda. Şimdi, bu 2 özelliği bir araya getirdiğimiz zaman -İskenderun Körfezi´nin stratejik konumu ve aynı zamanda bölgede yassı çelik üretiminin çok yoğun oluşu- sizin kurumunuz özellikle bu 2 stratejik noktadan hareketle çok önemli ürünleri üretiyor. Bu manada, önümüzdeki süreçte, özellikle yeni bir tersane kurulması noktasında, İskenderun Körfezi´nden de istifa edilmesi gerektiğini ben burada sadece bir bilgi olarak sizlerle paylaşmak istiyorum. Tabii, bunu destekleyen asıl argümanın da bölge çelik üretiminin çok yoğun oluşu yani sizin üretiminizde en fazla kullandığınız ham madde aynı zamanda bu bölgede.”

Öte yandan bor karbür ürünün de çelik zırhlamada sağladığı avantajları da hatırlatan Kaşıkçı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eti Maden Genel Müdürünün bize burada ifade ettiği yeni bir ürün vardı, bor karbür. Makine ve Kimyada da konuşuldu bu bor karbür. Bununla ilgili bir kapasite artışının Balıkesir´deki fabrikada söz konusu olacağını ifade ettiler. Bor karbürün de -sizler daha iyi bilirsiniz- özellikle çelik zırhlamada çok önemli bir avantaj sağladığını Sayın Genel Müdürümüz bizlere, Komisyon üyelerine ifade ettiler. Hatta, bir çelik yelek üzerinden ve bir tank üzerinden bize vermiş olduğu örnekte, bir tankın zırlamasında yaklaşık 25-30 kilogram zırh kullanılırken, bor karbürle yapılan zırhlamada bu miktarın 7-8 tona kadar aşağı doğru indiğini ifade ettiler. Biz, bor karbürün savunma sanayimizdeki şirketlerde kalmasını, özellikle, hiç değilse belli bir süre önemli ürünler elde edip hem Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyacında hem de ihracatta belli bir noktaya gelinceye kadar kamuya bağlı şirketler elinde kalmasını istiyoruz. Bu manada, bor karbürün de yine şirketiniz tarafından değerlendirileceği projeler muhakkak olacaktır. Bu iki konuyla ilgili paylaşayım yapmak istedim.”


Anahtar Kelimeler: Kaşıkçı tersane önerisi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23