“Katar krizi ABD´nin aslan terbiyeciliği”

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, Ortadoğu´da ABD başkanının ziyaretlerinin ardından yaşanan gelişmeleri suni Katar krizi olarak yorumladı.

20.06.2017 11:01:11 0
“Katar krizi ABD´nin aslan terbiyeciliği”

Çalışkan, Türkiye´nin katar krizindeki tavrını ise şu soruyla değerlendirdi: “Bizi Katar sevici yapan şey gerçekten ümmet bilinci” mi? Yoksa ülkemizdeki milyar dolarlık devasa yatırımları mı? Ya da şöyle soralım: Acaba Suriye´nin ülkemizde Katar kadar parasal gücü olsaydı tavrımız ne olurdu?”

ABD başkanı Trump´ın ilk dış seyahatini Suudi Arabistan´a yapmasının ardından “teröre destek verdiği gerekçesiyle” Katar´a ambargo kararının çıktığını hatırlatan Çalışkan, bir çok ülkenin Katar´la ilişkilerini kestiğini kaydetti. Krizin Katar destekli mücahitlerle Suudi destekli mücahitlerin birbirleriyle Suriye´de savaştığı haberlerine de yansıdığını ifade eden Çalışkan, ABD ile katar arasında imzalanan 12 milyar dolarlık savaş uçağı anlaşmasını ise ABD´nin ‘aslan terbiyeciliği´ olarak yorumladı. Çalışkan, “Hem ticaret diyor, borçlarını ödeterek sömürüyor hem de Müslüman ülkeleri birbirine kırdırıyor” dedi.

‘Neden Katar´ sorusunu yanıtladı
Çalışkan, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Neden Katar diyenlere özetle; Katar, Basra Körfezi´nde küçücük bir emirlik. Nüfusu, ülkede çalışan yüzde 80 yabancılarla birlikte iki milyon 235 bin, Adana şehir merkezi kadar. Yüzölçümü 11.571 km kare, Ankara´nın yarısı kadar bile değil. Dünya doğalgazının % 15´ine, sıvı doğalgazın % 75´ine sahip, petrol rezervi 16 trilyon dolar değerinde. Katar´ın” ümmeti temsilden ziyade bir şirket” olduğu gerçeğinden hareketle vazgeçilmez bir hazine... Evet, Katar´da büyük Amerikan üsleri var, Batı işbirlikçisi ülke. Büyük abileriyle birlikte Suriye ve Yemen´de savaşın en büyük sorumlusu. Bununla beraber hakkı teslim edelim; özgürlükler ülkesi. Dünyada Batılılar tarafından istenmeyen Müslümanların sığınağı. Bütün bu sebepler günah (!) olarak yetiyor.”

“İlk defa sağlam duruldu”
Katar krizinde Türkiye´nin duruşu da eleştiren Dr. Çalışkan, Türkiye´nin uzun yıllardan sonra ilk defa bölgedeki küresel emperyalist operasyona karşı sağlam durmasına karşın ilk etapta Katar´dan yana tavır alınırken son günlerde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu´nun tarafsızlıktan bahsetmeye başladığını ifade etti.

Denize Hatay´dan mı açılacaklar?
Körfez ülkeleri arasında yaşanan gelişmelerin yanı sıra Türkiye açısından Kuzey ırak referandumunun önemini de işaret eden Necmettin Çalışkan, yazılı açıklamasında gelişmelerin Hatay´a da etkilerinin gözardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Çalışkan, şunları dile getirdi: “Körfez´de bunlar yaşanırken, bir yandan da Kuzey Irak´ta bağımsızlık referandumu yapılıyor. Suriye´de IŞİD, Rakka´yı tahliye ediyor. Elini kolunu sallayarak çıkarken de elde tuttuğu yerleri PYD´ye teslim ediyor. Bu kargaşalar arasında komşumuzda Kürt devleti kurulacak ve yeni komşu devletin Hatay´dan denize açılacağı mütemadiyen dillendiriliyor. Kimsenin umurunda değil. İsrail de, olan bitene kıs kıs gülerek avucunu ovuşturuyor. Suriye´de Golan Tepeleri´nden başlayarak Dera´yı da içine alan bölgede Ürdün sınırına doğru 130 km boyunca yeni bir işgale hazırlanıyor. Çember daralıyor… Tehlike adım adım kapımıza dayanıyor.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23