'Katar krizi suni bir krizdir'

Türkiye´nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) İcra Komitesi eski Başkanı emekli büyükelçi Mithat Rende, 'Ben bu Katar krizinden en iyi şekilde savaşsız, kimsenin başı götürülmeden ve oranın bütün halkının yararına

13.06.2017 10:30:32 0

Burak Milli/İskenderun

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından İskenderun´da düzenlenen toplantısında konuşan Rende, yaklaşık 3 yıl Katar´da büyükelçilik görevinde bulunduğunu, bölgeyi yakından izleme ve merkeze rapor etme imkanının olduğunu belirtti.

´Pat diye Katar krizi olmaz´
İTSO´da yapılan Hatay Ekonomik Gelişme Programı, Katar krizinin bir an önce çözüm bulmasını dileyen Rende, 'Katar krizi suni bir krizdir. Bunun geçmişi 1995´e kadar dayanır. Birden böyle pat diye Katar krizi olmaz. Türkiye gene yumuşak gücünü kullanıp diyalogdan, barıştan ve istikrardan yana bir çizgi devam ettirecektir. Çok önemlidir. Ben bu Katar krizinden en iyi şekilde savaşsız, kimsenin başı götürülmeden ve oranın bütün halkının yararına, bizim de yararımıza bir çözüm umuyorum' diye konuştu.

´Ticaret neredeyse sıfıra düştü´
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise Suriye´deki savaşın Hatay´ı psikolojik, sosyolojik ve ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya bıraktığını söyledi. Yaşanan sıkıntılarından çıkış yolunu tek başına bir kurumun ve kuruluşun sağlamasının mümkün olmadığını ifade eden Savaş, 'Hatay olarak biz birlikte bu yükü omuzlayıp kenti geleceğe taşımamız gerekiyordu. Gittikçe sığlaşan bir ekonomik yapıya sahibiz. Ticaret neredeyse sıfıra düşmüş durumda. Bunun dışında Türkiye´de birden altıya kadar teşvik bölgeleri var. Biz dördüncü bölgedeyiz. Biz beşinci bölgeyi hak ediyoruz' diye konuştu.

Battı-çıktı Ramazan ayı sonunda başlayacak
Pac Meydanı projesinin de bugün yarın imzalanacağını ifade eden Savaş, Pac Meydanında yapılması planlanan battı-çıktı projesinin Ramazan ayının sonuna doğru başlanacağını söyledi. İskenderun´da da trafik projeye göre belirlenecek.
Toplantıya Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakamvekili Hasan Kılıçkaya, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.


Anahtar Kelimeler: Katar krizi suni krizdir

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19