Katar´a asker gönderme, soruna ortaklıktır

Hatay Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Birol Ertem, Türkiye´nin Katar´a asker göndemesi halinde, çözüme değil, soruna ortak olacağını söyledi.

9.06.2017 10:40:22 0
Katar´a asker gönderme, soruna ortaklıktır

Akın Bodur/İskenderun

Milli Savunma Bakanlığının, Katar´a asker gönderme kararının TBMM Milli Savunma Komisyonuna hiç gelmediğini ve talebin direkt olarak Meclis genel kuruluna sunulduğunu anlatan Hatay Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ertem, Hükümetin bu yanlıştan dönmesini istedi.
Milletvekili Ertem, gazetemize yaptığı açıklamada, şu değerlendirmede bulundu: 'Türkiye´nin Katar´a asker gönderme talebi, TBMM Milli Savunma Komisyonuna hiç gelmeden direk olarak Meclis genel kuruluna getirildi. Katar´a asker gönderilmesine itirazımız olacak. Askerimizin Katar´a gönderilmemesi için çalışmalar da olacak. Çünkü bu doğru değil. Türkiye´nin Katar´a asker göndermesi olabilir mi? Biz, Müslüman Kardeşleri terör örgütü saymayan bir ülkeye asker gönderilmesini doğru bulmuyoruz. Problem yaşayan iki devlet ve ülkeler arasında eğer siz taraf tutarsanız, bu konuda taraf olursanız, çözümsüzlüğe ortak olursanız. Ama taraf tutmayıp, tüm devletlerin yanında olursanız, çözümün bir parçası olursunuz. Türkiye, asker gönderirse sorunun parçası olur. Hükümetin bu tavrını doğru bulmuyorum. Bir an önce bu yanlıştan geri dönmesi için yetkililerin hassasasiyet göstermesini umuyorum.'

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07