Katar’ın mobil evleri İskenderun’da

Katar'dan yola çıkan 396 yaşam konteynerini taşıyan 2 gemi, İskenderun Limanı'na ulaştı. 10 bin mobil evden 4.500’ü Türkiye’deki 11 afet bölgesine, 5.500’ü Suriye’ye ulaştırılacak.

DÜNYA 4.03.2023 22:41:00 0
Katar’ın mobil evleri İskenderun’da

Katar'ın, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelere destek amacıyla 10 bin mobil evin ilk sevkiyatı olan 396’sını taşıyan 2 gemi, İskenderun Limanı'na yanaştı. İskenderun’da görevlendirilen Kırklareli Valisi Birol Ekici, “Bu konteynırları buradan Hatay’a sevk edeceğiz” dedi.

Katar Devleti'nin Türkiye ve Suriye depremlerinden etkilenenlere yardım için ulaştıracağı 10.000 mobil evden ilk parti 396 mobil evi taşıyan 2 gemi İskenderun limanına demir attı. Katar Kalkınma Fonu Qatar Fund For Development tarafından yapılan açıklamada mobil evlerin, Katar Devleti'nin Türkiye Büyükelçisi Şeyh Muhammed bin Nasır bin Jassim Al-Thani'nin yanı sıra Türk tarafı ve AFAD'dan üst düzey heyeti tarafından teslim alındığı kaydedildi.

396 mobil ev teslim edildi

İskenderun’da görevlendirilen Kırklareli Valisi Birol Ekici, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve AFAD yetkilileriyle birlikte geldiği İskenderun Limanı’nda yaptığı açıklamada, “Katarlı kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu konteynırları buradan Hatay’a sevk edeceğiz. Hatay’da altları hazırlanmış durumda. Bağlantıları yapıp derhal insanlarımızı çadırlardan konteynırlara nakledeceğiz” diye konuştu.

Antakya’ya sevk ediliyor

Ekici şöyle konuştu: “Bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu çabanın verilmesinde Katarlı kardeşlerimizin bizlerin yanında yer alması veya bugün 2 gemiyle birlikte 396 konteynırın bugün bölgemize ulaşmış olması ve hayatın normale döndürülmesinde son derece önemli bir katkıda bulunacaktır. Katar sadece bu konteynırla değil, depremin hemen olduğundan itibaren 50 uçakla bölgeye insani yardım, arama kurtarma ekiplerini gönderdi. Bölgemizde insanlarımızın hayat kalitesinin iyileştirilmesi ve yaşamın normale döndürülmesi için bize sürekli destek oldular. Katarlı kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu konteynırları buradan Hatay’a sevk edeceğiz. Hatay’da altları hazırlanmış durumda. Bağlantıları yapıp derhal insanlarımızı çadırlardan konteynırlara nakledeceğiz. Kalıcı konutların teslimine kadar geçen sürede depremzedelerimizi misafir edeceğiz.”

Büyükelçi Al-Thani: Türk ve Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız

Türkiye Büyükelçisi Şeyh Muhammed bin Nasır bin Jassim Al-Thani de şunları ifade etti: “Dost ve kardeş Türk halkının yanında olmak ve bu zor süreci Suriyeli kardeşlerimizin de atlatmaları için elimizden gelen yardımı yapmaya devam edeceğiz. Gerek burada gerek arka planda bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yaptığımız yarımların depremden zarar gören ailelerin işine yaramasını temenni ediyoruz.”


Anahtar Kelimeler: Katar’ mobil evleri İskenderun’

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19