'Katılımcı belediye başkanlığını seçtim'

HBB Başkanı Savaş´ın yeniden aday olarak açıklanması bekleniyor

GÜNCEL 4.12.2018 10:44:01 0

İskenderun/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, katılımcı ve kucaklayıcı belediye başkanlığını tercih edip, seçtiğini ifade etti. HBB Başkanı Savaş´ın, son partisi CHP tarafından bu hafta yeniden Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanadayı olarak açıklanması bekleniyor. CHP, 06 Aralık Perşembe günü, 31 mart 2019 seçimlerine katılacak ve aralarında Hatay Büyükşehir Belediyesinin de bulunduğu 300 belediye başkan adayını açıklayacak.
Savaş, Hatay´da söz verdiği proje ve çalışmalarımızın en az yüzde 70´ini yaptığını da belirtti. Kanal Avrupa´da yayınlanan ´Ana Haber Gündem Özel´ programın konuğu olan Savaş, 'Kişiliğiniz, kimliğiniz, karakteriniz oturmadan, çevrenizdeki renklere empati yapma gücüne erişmeden, onlara eşit ve adaletli bakmayı öğrenmeden bu şehirde büyükşehir belediye başkanlığı yapma şansınız yok. Yaparsanız da ne şehir bundan haz alır ne de siz ne yapacağınızı bileceğiniz bir durumda olursunuz. Biz, renklerimizin hangi gerekçelerle ne istediğini biliyoruz. Bunu bilmek yetmez, gereğini yapmak da lazım. Biz bu şehrin çocuğuyuz. Hayatın tüm evrelerini yaşadık. Fakirlik de yaşadık çeşitli meslek gruplarında da çalıştık. Hem okuduk hem çalıştık, her zaman hayatın içinde olduk. Sokak neyse onu da biliyoruz, entelektüel camiayı da biliyoruz. Hal böyle olunca bu şehirdeki insanların her kademesini rahatça algılayıp ona göre hizmet üretiyorsunuz. Bunu yaptığınız zaman da şehre ait oluyorsunuz. Ben 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Hiçbir zaman siyasi parti rozeti ile gezmedim her zaman bayrağımızın ay yıldızı ile gezdim. Biz daha çok katılımcı ve kucaklayıcı belediye başkanlığını seçtik. Bunu yaparken de bayrağını seven insanlar, vatandaşlık görevini güzel yapan insanlar bizimle olmayı tercih etti. Biz sadece tek partiden ait insanlardan değil birçok siyasi parti görüşünde olan insanlardan oy alabiliyoruz. Bunun da en büyük sebebi eşitlik ve adalet duygusunun ön planda olması. Yönü Ankara´ya dönük, bayrağının gölgesinde mutlu olan ve vatandaşlık görevini yapan benim için hizmet almaya namzettir. Bunun dışındaki teferruatlarla biz uğraşmayız. Makamıma gelip de işi olması gereken herkesin işi olur. Yeter ki kanuni zeminde yeri olsun' değerlendirmesini yaptı.

'Afrin´de belediyecilik hizmetlerinin yüzde 95´ini yaptık'
Söz verdiği hizmetlerin yüzde 70´ini yaptığını da anlatan Savaş, 'Suriye´den gelen misafirlerimizden sonra Hatay´a hizmet ihtiyacı arttı. Bütün hizmetleri yüzde 100 yapma şansımız yok. Ama biz her bölgede çalışmalar gerçekleştirdik. Suriye savaşından dolayı gerek kendi sınırlarımız içerisinde gerek Afrin´de belediyecilik hizmetlerinin yüzde 95´ini biz yaptık. Böyle olunca içe dönük hizmetlerde aksama yaşanabiliyor. Devletimizin vermiş olduğu kararlar doğrultusunda bizlerden destek bekleniyor. Böyle olunca da önceliğimiz o bölgeler oluyor” değerlendirmesini yaptı.
Orta Doğu´daki savaştan etkilenerek Türkiye´ye sığınan Suriyelilerin, seçimlerde oy kullanmasını da eleştiren Savaş, gelecek planlarının ve yönetimin seçilmesi noktasında Suriyelilerin etkili olmaması gerektiğini savunarak, şunları söyledi: 'Kişi başına düşen geliri Suriyeli misafirlerimizle paylaşarak yeteri kadar yardımlaşıyoruz. Bir de şimdi Suriyelilere kimlik verilip oy kullandırılıyor. Bu da insanların kafasına soru işareti getiriyor. Suriyeliler kendi vatanından kaçıp buraya sığınmışlar, ancak buranın gerçeklerini biliyorlar mı? Hatay´ın gelecekte görmek istediği perspektifi biliyor mu? Hangi adayın kalitesi, kalibresi, mantalitesi, hangi pozisyonda biliyorlar mı? Bilmeden oy attırılıyor. Bunlar doğru adımlar değil. Şuan da bir seçim olsa, Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı ilçelerini Suriyeliler alır. Nüfusları yeteri kadar kalabalık iken birde doğurganlık oranları gün geçtikçe artıyor. 2039 yılında kentimizde Suriye nüfusu daha fazla olur, bu durumdayken oylama yapılırsa Hatay´ın neye karar vereceğini Suriyeliler mi belirleyecek? Bunu siyasal olarak değil, jeopolitik olarak doğru bulmuyorum. Geldiğimiz noktada kentimiz, Suriye´deki kargaşadan çok zarar görmüştür. Bu nedenle egemen güçlerin Suriye´deki karışıklığa son vermeleri gerektiği düşüncesindeyim.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04