“Katkı vereceğiz, yanlışta uyaracağız”

Samandağ Belediye Başkanı Nehir´nden 31 Mart değerlendirmesi

SİYASET 16.02.2019 09:09:03 0
“Katkı vereceğiz, yanlışta uyaracağız”

Antakya/SES

Partisi CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Belediye Meclisinin Şubat ayı toplantısında yerel seçim sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bu ilçe yaşanabilir olmaya devam etmeli. Biz bir çıta tutturduk, bunun üstüne çıkılmasını bekliyoruz. Eğer bizden bir katkı beklenirse destek olacağız. Yanlışları olursa uyaracağız” dedi.
Belediye Başkanı Mithat Nehir, Meclisi oturumunda meclis üyelerine hitap eden ve iki dönemlik çalışma prensipleri, öncelikleri, gerçekleşmeler ve ilklerle ilgili bilgi veren, belediye çalışanlarından gelecek yönetime yardımcı olmaları gerektiğini belirtti. “Biz bir çıta tutturduk, bunun üstüne çıkılmasını bekliyoruz. Böyle bir beklentimiz her zaman var olacak” diyen Nehir, bunu hem bir yurttaş hem de kentin sakini ve ‘sahibi´ olarak istediklerini söyledi. Yeni dönemde kimsenin ‘enkaz devraldık´ tabirini kullanma hakları olmayacağını da sözlerine ekleyen Nehir, şöyle konuştu: “Enkaz devraldık, enkazı düzelttik. Yarın birileri de bizim için belki aynı tabirleri kullanacak ama hiç böyle bir tanım kullanma hakları olacağını düşünmüyorum. Buraya gelecek arkadaşlarımızın aynı partinin insanları olma potansiyeli yüksek. O yüzden aynı partiden devralınan belediyeyle ilgili bu tür tabirler de çok yakışmayacak zaten. Biz geçmişle ilgili de bu tür tabirleri çok kullanmadık. Ama hem geçmişin fotoğrafını, hem geleceğin fotoğrafını ortaya koyacak dokümanlar olacak. Bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Biz nasıl bir belediye aldık, nasıl bir belediye terk ettik, gelecekle ilgili beklentilerimizi ifade eden bir sunumumuz olacak.”

“Engelleme mekanizmaları kurulmuş…”
Yeni dönemde çalışma süreçlerinin takipçisi olacaklarını, beklendiğinde katkı vereceklerini, yanlışma uyarı görevini yapacaklarını ifade eden Nehir, çalışma dönemlerinde çok ciddi haksız saldırılara uğradıklarını hatırlattı. Nehir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz kamuoyunun vicdanında bu süreci doğru yürüttüğümüze, iyi işler yaptığımıza, helali bildiğimize, harama karışmadığımıza çok eminiz.Biz böyle bir tevazu görmedik. Böyle bir medeni duruş görmedik. Ama ne siyaset, ne insani duruş, ne ahlaki duruş iftiralar zemininde haksız hukuksuz, fitne fesat zemininde yapılmamalı. Bir seviyesi olmalıydı. Bu seviyeyi tutturanlar da oldu maalesef sadece çirkeflik zemininde duranlar da oldu. Bunu da sürekli öyle ilginç mekanizmalar kurmuşlar ki çirkinlikleri yukarıya taşıyacak mekanizmalar oluşturulmuş. Sizin yaptığınız güzel işlere olumlu bakılmasın diye olumlu şeylerin gitmesini engelleyecek mekanizmalar kurulmuş. Bunları yeni yeni öğrendik. Keşke öğrenmeseydik. Düzeyin bu kadar düşük olduğunun farkında değildik. Buraya gelecek insanlar inşallah bunlarla karşılaşmazlar.”
2009 yılında Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) adayı olarak Samandağ Belediye Başkanlığı görevine seçildiğini, 2014´te CHP adayı olarak ilçe belediye tarihinin en yüksek oy oranı ile yüzde 82,5 ile seçim kazandıklarını hatırlatan Başkan Nehir, refahı, huzuru, güvenliği, yaşam kalitesinin arttırılması hususunda var güçleriyle çalıştıklarını; daha yaşanabilir bir kent, daha yaşanabilir bir ülke için başladıkları siyaset yürüyüşünü sürdüreceklerini söyledi. Nehir, şunları ifade etti: “Eminim bu süre içerisinde bir çok insanı belki incitmek, belki kırmak zorunda kaldık. Bir çok insan bize umut bağladı. Biz bir sürü insanın umudu haline geldik ama bu sadece küçücük bir yerel iktidar. Biraz daha büyük fotoğrafı gördüğünüz zaman bu işin ucu Hatay, Türkiye, dünya ve daha bir sürü şey var. Bütünü gördüğünüz zaman yani aman aman çok büyük bir şey değil fakat tabi ki bu bizim yaşam alanımız. Bizim müdahale edebileceğimiz, bizim yetkili olduğumuz alanlardı bunlar. Burada daha güzel şeyler olsun diye gerçekten hep beraber çok emekler verdik. Elimizden bu geldi, bu kadarını yapabildik. İnşallah bizden sonrakiler daha iyisini yapar, daha güzel şeyler yaparlar. Bugün bizim yaptıklarımızın üstüne bir şeyler katarak hepimizin mutlu mesut yaşayacağı bir şehir yaratırlar. Bizim arzumuz, niyetimiz bu, beklentimiz bu.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00