´Katledenler, aydınlanmaya sekte vurmak isteyenler´

25 yıl önce suikastle öldürülen Cumhuriyet Gazetesi yazarı Uğur Mumcu, mum, karanfil,türkü ve şarkılarla İskenderun, Arsuz ve Antakya´da anıldı.

SİYASET 25.01.2018 17:11:50 0
´Katledenler, aydınlanmaya sekte vurmak isteyenler´

 

CHP Arsuz ilçe örgütünde düzenlenen Uğur Mumcu anma etkinliğine Arsuz Belediye Başkanvekili Şevket Köybaşı, partinin ilçe başkanı Faik Çekin ve yönetimi ile kadın ve gençlik kolları da katıldı.
CHP Defne ilçe örgütünde gençlik kolları tarafından düzenlenen anmaya il ve ilçe yöneticileri de katıldı. Türkiye´nin aydınlık düşünceli iki insanı Uğur Mumcu ve Gaffar Okan´ın 24 Ocak tarihinde aydınlık düşmanı karanlık güçler tarafından katledildiği ifade edilen anmada, 'Onları katledenler, onların cinayetinin faillerini bulmak istemeyenler, Türkiye halkının aydınlanmasına sekte vurmak isteyen kişilerdir. Türkiye toplumu Uğur Mumcu´yu da, Gaffar Okan´ı da unutmayacaktır. Onların ölümüne sebebiyet veren failller ortaya çıkarılıp yargılanana kadar haykırışımız devam edecektir. Kimse unutmasın ki biz Cumhuriyetin aydın gençleri olarak Türkiye Cumhuriyetini kiralık katillere, dinci terör örgütlerine bırakmayacağız. Aydınlık Türkiye hayallerimiz gerçekleşene kadar mücadelemiz en sert şekilde devam edecektir' görüşü ifade edildi.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Hatay Şubesi de dernek binasında anma düzenledi ve etkinlikte Atatürk değerlerinin yılmaz savunucusu, Cumhuriyet sevdalısı Mumcu, anıldı.
İskenderun´dak Sarı Zebybekler Derneğinin gençlik kolu da ´Uğur Mumcu ve Devrim Şehitlerini Anma´ etkinliği düzenledi. Etkinlikte Mumcu ve devrim şehitleri türkü ve şarkılarla anıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23