Kayahan, eserleriyle anıldı

Her hafta çarşama günü söyleşi, perşembe günleri de sinema günleri düzenleyen Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği ile Evimiz İskenderun Süpürge Derneği, 15 günde bir pazartesi akşamları müzik dinletisini sürdürüyor.

GÜNCEL 14.03.2018 10:28:26 0
Kayahan, eserleriyle anıldı

Akın Bodur/İskenderun

1949´da İzmir´de dünyaya gelen Türk pop sanatçısı Kayahan Açar, İskenderun´da düzenlenen etkinlikte, eserleriyle tanıtıldı.
İSTE öğretim görevlisi Menderes Şereflişan yönetiminde gerçekleştirilen müzik dinletisi, pazartesi günleri akşam yapılıyor. Şereflişan, etkinliğe yönelik değerlendirmesinde, 'Belirli bir sanatçı konsepti olacak. O gün kimin müzikleri yapılacaksa hayatına, kişiliğine ve üslubuna ilişkin muhabbet de ediliyor' görüşünü kaydetti. Münir Fikret Kızılok´la başlayıp Cem Karaca, Barış Manço, Zülfi Livaneli ile devam eden etkinlik, önceki gün Kayahan ile sürdü. Şereflişan, Kayahan´ın eserlerini gitarla seslendirdi.Kayahan, 1989´da 'Ve melonkoli', 1990´da da 'Gözlerinin Hapsindeyim' ile iki kere Türkiye adına Eurovision Şarkı Yarışması´na katıldı.

Türkiye´yi Eurovizyonda iki kez temsil etti
1971´de ´Yosun gözlü sevgilim´ adlı ilk kırkbeşliğini çıkaran sanatçı Kayahan, ikinci kırkbeşliğini de 1980´de yayınladı. Eurovizyon şarkı yarışması için eserler de besteleyen Kayahan, birçok ünlü sanatçıya eserler yazdı ve besteledi. 1986´da TRT Çocuk Korosunda da şarkı söyleyen Kayahan, birçok sanatçının seslendirdiği eserleri yazdı ya da besteledi. Kayahan, 1986´da katıldığı Uluslararası Akdeniz Müzik Yarışması´nda 'Geceler´ adlı şarkısıyla “Altın Portakal” ödülünü kazandı.
Akdeniz Müzik Festivalinde birincilik ödülünü alan sanatçı Kayahan, ilk başvurularında Eurovizyon şarkı yarışmasında elendi, katıldığı Belgrat´taki Eurovizyon´da ise 21. oldu.
'Geceler; Yakarım seneleri; Yıldızlar söner; Kartaneleri; Yağmur; Esmer günler; Neden olmasın; Seni seviyorum' gibi birçok tanınmış eserin söz yazarlığı ya da bestesini yapan Kayahan, ´Yemin ettim´ şarkısıyla üne kavuşur. ´Seni seviyorm´ adlı albümünde sevgi mesajları veren ve'Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz' sloganıyla da tanınan Kayahan, 17 Ağustos Marmara depremine ilişkin yazdığı ´17 Ağustos´ adlı eseri gibi bazı çalışmalarında sosyal mesajlar da verdi.
Kayahan´ın 'Mor menekşe; Gözlerinin hapsindeyim; Bir aşk hikayesi; Beni anladın ya; Gönül sayfam; Korkma öyle çiz (Güneşli bir resim çiz); Esmer günler, Hasretinle ben; Odalarda ışıksızım' adlı eserlerini giterle seslendiren Şereflişan, sanatçının 29 Ekim´de Ankara´da 160 bin kişiye verdiği konserle tarihe geçtiğini de belirtti. 1990´da ´yumuşak doku kanseri´ hastalığına yakalanan ve bunu aşan, ancak 2005´te yeniden aynı hastalığa yakalanan Kayahan, ´Yemin ettim´ şarkısını da o dönemde besteler. Üç kez evlilik yapan ve iki kızı bulunan Kayahan, sanat hayatında 7 kırkbeşlik ve 16 albüm çıkardı.
Kayahan, 03 Nisan 20015´te solunum yetmezliği ve yumuşak doku kanseri hastalığından yaşamını yitirir ve İstanbul´da toprağa verilir.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07