Kaymakam Çelik´e veda kokteyli

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik için veda kokteyli düzenlendi.

GÜNCEL 3.03.2018 10:39:44 0
Kaymakam Çelik´e veda kokteyli

 

Samandağ Truva Life Otel´deki veda kokteyline, uğurlanan Samandağ Kaymakamı Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Emniyet Müdürü Mustafa Ateş, Hatay Eski Milletvekilleri Fuat Çay ve Refik Eryılmaz, kurum müdürleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile meslek örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Kokteylde, kaymakam Cahit Çelik´in dört yıl boyunca yaptığı hizmetleri anlatan slayt gösterimi de yapıldı.
Kokteylin açılışında konuşan Samandağ Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Filiz Sakallı, kaymakam Çelik´in Samandağ´da görev yaptığı süre boyunca görevini layıkıyla görevini yerine getirdiğini ifade etti ve Çelik´e yeni görevinde başarı diledi.
Samandağ Belediye Başkanı Nehir, Çelik´in, ilçenin sorunları ile yakından ilgilendiğini belirterek, 'Birlikte uyum içinde Samandağ için önemli hizmetler yaptık. Güzel hizmetlere hep beraber imza attık. Kaymakam Çelik, iyi bir insan, iyi bir devlet adamıdır. Çelik bu ülkede farklı renklerin yaşadığı bilinciyle kimseyi öteki görmeyen bir anlayışa sahiptir. Çıtayı yükseltti. Dilerim ki önümüzdeki günlerde göreve gelecek idareciler bu çıtayı düşürmez. Hayatın çabucak geçtiği gibi görevler de çabucak bitiveriyor. Asıl önemli olan çabuk geçen bu hayatta kalıcı bir iz bırakabilmektir. Ne mutlu ki kaymakam Cahit Çelik, Samandağ´da yaptığı görevin ardından kalıcı bir iz bırakarak ayrılıyor' dedi.
Hatay eski Milletvekili Eryılmaz da, Çelik´in, toplumun sevgisini kazanan, memleket için devlet adamı ciddiyetiyle görevini yapmaya çalıştığını söyledi.
2014 Eylül´de Samandağ´da kaymakamlığ başladığını anlatan Cahit Çelik, düzenlenen etkinliğe teşekkür etti. 'Samandağ Kaymakamlığı görevini bugün itibariyle bıraktım' diyen Çelik, görevini kendi isteğiyle mülkiye müfettişi olarak sürdüreceğini belirtti. Görevi süresince kendisine yardımcı olan, destek v erenlere teşekkür eden Çelik, yönetim anlayışı olarak, katılımcı, yönetimi ön planda tutan, halka ve değerlerine önem veren, onlarla bütünleşen bir tavır sergilemek olduğunu kaydetti. Çelik, 'Hizmete susamış, ihmal edilmiş Samandağ´da kamu hizmetlerinin önünün açılması için her platformda ilçenin sorunlarını gündeme getirdim. Büyükşehir yasasıyla beraber eskiden çok aktif olarak kullanılan KHGB´nin kapatılmış olmasından dolayı herhangi bir bütçemiz olmamasına rağmen, bazen yerel imkanları kullanarak, bazen de merkezi bütçeden istifade ederek görev yaptığım süre içinde hizmetlerin yapılmasına vesile oldum' dedi ve kaymakamlığı döneminde kente 18 yeni okul kazandırdığını, Kültür Merkezinin inşaatını bitirerek hizmete açılması, öğretmenevi, ilçe müftülüğü binası, 290evin onarımı, türbeye çevre düzenlemesi, şehir stadını ve zemini sentetik çimle kaplanması, Titus tüneli, çevre yolunun ihale edilmesi, yevlet Heni devlet hastanesinin yapımı için ihale yapılmasının da yaptıkları arasında yer aldığını kaydetti. Yapamadıklarını da anlatan Çelik, bunlar arasında Çevlik-Arsuz çevre yolu, Meydan Balıkçı Barınağı, kıyı kenar çizgisi kapsamında tapusu iptal edilen yerlerin yıkımı, Çevlik Turizm Alanı, meslek yüksekokulu, Hıdırbey Kültür evi olduğunu da belirtti. Çelik, Samandağ halkına yazdığı 10 kıtalı ´Samandağ´ adlı şiiriyle veda etti.
Kokteylde Samandağ Belediye Başkanı Nehir, Kalemder, Ziraaat Odası tarafından kamakam Çelik´e plaket verildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23