Kaymakam, muhtarları konutunda ağırladı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, yerel yönetim sürecinde hizmet paydaşı olarak gördüğünü ve demokrasinin temel taşları olan nitelediği mahalle muhtarlarını konutunda akşam yemeğinde ağırladı.

GÜNCEL 19.06.2019 10:14:46 0
Kaymakam, muhtarları konutunda ağırladı

İskenderun/SES

 Kaymakam Yönden ve eşi Ayşenur Yönden, yemekte, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde halkın oylarıyla seçimi kazanan muhtarların bir grubunu ağırladı, Yönden Ailesi, kişiye özel hazırlanmış kalemleri muhtarlara hediye etti. Kaymakamlık konutundaki ilk grup akşam yemeğine, Düğünyurdu Mahallesi Muhtarı Seyfettin Çöloğlu, Gültepe Mahallesi Muhtarı İrfan Bozdağ, İsmet İnönü Mahallesi Muhtarı Engin Aktuğ, Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Hasan Şanlı ve Numune Mahallesi Muhtarı Etham Ayseki ile eşleri katıldı.
İskenderun kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, yemekte düşüncelerini belirten kaymakam Yönden, şunları söyledi: “Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Milletimizin tercihine, teveccühüne ve itimadına mazhar olmak rütbelerin en büyüğü olduğu bilinciyle, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir unvan taşımakta olup, aynı zamanda bir o kadar da ulvi bir görevi üstlenmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerimle, muhtarlarımıza hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, İlçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum.'
Ayşenur Yönden de muhtar eşleriyle bir diyalog oluşturarak, mahalleler ve mahalle sakinlerinin sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yapılabilecek çalışmaları kadın gözüyle değerlendirdi.

 


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25