Kaymakam Soytürk´ten 5 Temmuz mesajı

Türk askerinin 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun´a girişinin 79. yıldönümünü dolayısıyla mesaj yayınlayan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 5 Temmuz´un Hatay Davasını zaferle sonuçlandıran tarihsel sürecin önemli bir aşaması old

1.07.2017 09:17:07 0
Kaymakam Soytürk´ten 5 Temmuz mesajı

Soytürk, “Bu anlamlı tarihi gün bize özgürlük ve bağımsızlık getirmiştir. Kaderimizi birleştirdiğimiz çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti´nin yolunda aydınlık bir geleceğin önünü açmıştır” dedi.

Kurtuluş günlerini şevk ve heyecanların yenilendiği günler olmasının yanı sıra, tarihin gizli kalmış sahifelerinin de bilimsel çalışmalarla gün ışığına çıkarılma günü olarak nitelendiren Kaymakam Soytürk, mesajında şu görüşleri dile getirdi: “5 Temmuz 1938 tarihi İskenderun´un Emperyalist İşgalden Kurtuluşunun ve Hatay halkının Kuva-yi Milliye ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu Hatay Davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşamasıdır. Bu anlamlı tarihi gün bize özgürlük ve bağımsızlık getirmiştir. Kaderimizi birleştirdiğimiz çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti´nin yolunda aydınlık bir geleceğin önünü açmıştır. Bugün bizlere düşen görev ise; canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. İskenderun her zaman olduğu gibi bundan sonrada geçmişten aldığı bu güçle yarınlara umutla bakmaya devam edecektir. Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını veren aziz şehit ve kahraman gazilerimizi, şanlı ordumuzu minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”

 

Tören Anıt Alanı´nda

5 Temmuz İskenderun´un Kurtuluş Bayramı töreni Çarşamba Günü Atatürk Anıtı Alanı´nda saat 10.30´da başlayacak. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşu ve göndere bayrağın çekilmesinin ardından Belediye Başkanı Seyfi Dingil´in günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yapacak. Anıt Alanı´ndaki tören Dingil´in Anıt Şeref Defteri´ni imzalaması ile sona erecek. Kurtuluş etkinlikleri kapsamında aynı gün Deniz Üs Komutanlığı Askeri Limanı´nda demirleyen TCG Karataş Gemisi halkın ziyaretine açılacak. Aske gemi, 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23