Kaymakam, yemekle veda etti

20 yıllık mülki amirlik mesleğine noktayı koyup, emekliliğe ayrılan ve kentte avukatlık yapma kararı alan İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit için önceki akşam veda yemeği düzenlendi.

18.05.2017 13:30:52 0
Kaymakam, yemekle veda etti

Dörtyol Kaymakamlığı görevini yürütürken, kente atanan ve 23 Ekim 2013 tarihinden itibaren İskenderun Kaymakamlığı görevini yürüten Özyiğit, dün de, kaymakamlıktan törenle uğurlandı.

Ata: Meslektaşlarına örnek olan bir kaymakamımız
İskenderun Ramada Otelinde düzenlenen veda yemeğinde konuşan Hatay Valisi Erdal Ata, meslek yaşamında ilk kez bir mülki amirin emeklilik nedeniyle düzenlenen veda yemeğine katıldığını söyledi. Hatay Valisi Ata, “Kaymakam Özyiğit ile 8-9 aydır birlikte çalışıyoruz. Gerçekten kendisi ile birlikte çalışmaktan büyük bir sevinç ve kıvanç yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Mülki idare mesleğini en iyi şekilde icra eden ve meslektaşlarına örnek olan bir kaymakamımızdır. Emekliye ayrılarak mülki idare amirliği mesleğini noktalıyor fakat yaşamını İskenderun´da avukatlık mesleğini icra etmek suretiyle devam ettirecek olması bizlerden ayrı kalmayacağının göstergesidir' dedi ve Özyiğit´e yeni yaşamı ve yeni mesleğinde başarı diledi. Ata, kaymakam Özyiğit ve eşi Selda Özyiğit´ hediye de verdi.
Özyiğit´e anı hediyesi veren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, ' Dörtyol Kaymakamlığında 3 yıl, İskenderun Kaymakamlığında yaklaşık 4 yıl olmak üzere Hatay´da yaklaşık 7 yıldır görev yapan kaymakam Özyiğit´in görevinde aktif ve başarılı olduğu kadar çevresiyle de uyumlu bir kişiliğinin olduğunu gördüm. Kaymakamımız tam bir görev adamı olmasının yanı sıra dost canlısı bir insan' değerlendirmesini yaptı. Kaymakamlar adına konuşan Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya da, şunları söyledi: 'Meslek büyüğümüz Hasan Özyiğit, yapıcı ve uyumlu yaklaşımıyla bizlere örnek teşkil eden bir meslektaşımızdır. Görevde bulunduğu süre içerisinde bizlere yardımcı olmuş ve yapıcı çalışmalarda bulunmuştur. Emekli olmak suretiyle mülki idare mesleğinden ayrılmasını üzüntüyle karşıladık ama yaşamını İskenderun´da devam ettirmesi kararından dolayı da mutlu olduk. Emekliliğinin kendisine ve ailesine hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. İşadamları Fatih Tosyalı ve Recep Atakaş da gecede yaptığı konuşmada, sorunlar karşısında olumlu yaklaştığını belirtitği Özyiğit´in yöreye yaptığı hizmet ve katkı ile özellikle işadamlarına gösterdiği kolaylığa teşekkür etti.

Özyiğit: Görevimi icra etmeye azami gayret gösterdim
Kendisi için düzenlenen yemekte konuşan kaymakam Özyiğit, katılanlara teşekkür etti. 30 yıllık meslek hayatının son 4 yılını İskenderun´da geçirdiğini anımsatan Özyiğit, şunları söyledi: 'İskenderun´da tüm iş ve hizmetlerimizi hak, hakkaniyet ve adalet prensiplerine uygun olarak yerine getirmeye, hiç kimsenin kalbini kırmadan ve ötekileştirmeden herkese devletimizin şefkatini ve hoşgörüsünü göstererek, kişilerin menfaatinden ziyade kamu yararını ön planda tutarak, israfı önleyerek ve verimliliği artırarak mülki idare amirliği görevimi icra etmeye azami gayret gösterdim. Barış ve hoşgörü kenti İskenderun´da geçirmiş olduğum 4 yıl boyunca acı, tatlı pek çok hatıralarımız da olmuştur. Göreve başladığım ilk günden itibaren kadirşinas İskenderun halkının sıcak, içten ve samimi duygularını en derinden hissettiğimi ifade etmek istiyorum. İskenderun´da görev yapmanın bir ayrıcalık olduğu bilinciyle çalışma arkadaşlarımla birlikte, mesai kavramı gözetmeksizin vatandaşlarımıza canı gönülden hizmet etmeye çalıştım. İlçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına dönük; gerek kamu, gerek özel sektör ve gerekse sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilecek yatırım ve hizmetlerin artırılması için yoğun bir mesai harcadım. Bu güzide şehirde görev yapmanın haklı gururunu, sevincini ve mutluluğunu daima yüreğimde hissedeceğim. Görevim süresince desteklerini esirgemeyen tüm meslektaşlarıma ve hizmet paydaşlarıma da teşekkür ediyor, değerli halkımızın bana gösterdiği saygı ve hüsnü kabulden dolayı şükranlarımı sunuyorum.”
İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ve eşi Selda Özyiğit´in veda yemeğine, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli, İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, kaymakamlar, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Çağın Taşkın, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, kamu kurumlarının ilçe müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kaymakamlık personeli, işadamları ile gazeteciler katıldı.


Anahtar Kelimeler: Kaymakam yemekle veda etti

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00