Kaymakam Yönden, görevinde

Dün, İskenderun Kaymakamlığına başladı

GÜNCEL 20.11.2018 11:18:26 0
Kaymakam Yönden, görevinde

İskenderun/SES

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk´ün Kilis Valiliğine atanması üzerine İskenderun kaymakamlığına atanan İskender Yönden, kentte görevine başladı. İskenderun Kaymakamlığında, kentteki kamu kurumlarının müdürleri ve kaymakamlık çalışanları tarafından karşılanan Yönden, kenti yönetenlerle tanıştı ve ilk toplantısını da onlarla yaptı. İskenderun Milli Emlak Müdürlüğü Toplantı Salonunda kurum müdürleriyle bir araya gelen kaymakam Yönden, ilçede yürütülen kamu hizmetleri, çeşitli iş ve işlemlerle ilgili genel bir değerlendirme yaptı.
28 Haziran 2017 tarihinde İskenderun kaymakamlığına atanan kaymakay Recep Soytürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı 'Valiler Kararnamesi' ile Kilis Valiliğine atanması üzerine kentte kaymakamlık boşalmıştı. İskenderun´da birbuçuk yıl kaymakamlık görevinde bulunan Soytürk de geçtiğimiz günlerde Kilis Valiliği görevine başlamıştı. İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından Bursa´nın Kestel ilçesinde kaymakamlı görevini yürüten İskender Yönden de İskenderun Kaymakamlığına görevlendirilmişti.

'Vatandaş odaklı bir yönetim anlayışıyla hareket edilecek'
İskenderun´a hizmet etmenin büyük bir heyecan ve onur verici olduğu, fakat bir o kadar ağır bir sorumluluk da gerektirdiğinin altını çizen kaymakam Yönden, ilçede kamu hizmetlerinin yürütülmesinde, eğitimli, bilgili, kültürlü ve fedakâr mesai arkadaşlarının da katılımlarıyla, bir ekip ruhu çerçevesinde, eşit, tarafsız, dürüst ve şeffaf bir yönetim sergilemek suretiyle, kamu hizmetinin doğru, hızlı ve kaliteli bir şekilde sunulmasının ortak hedefimiz olarak benimsenmesi gerektiğini belirtti. İskenderun Milli Emlak Müdürlüğü Toplantı Salonundaki toplantıda, toplumda huzur ve güvenin sağlanması, eğitim ve sağlıkta kalitenin yükseltilmesi, şehit ve gazi ailelerine, yaşlılara, yardıma muhtaç vatandaşlara, korunmaya muhtaç çocuklara ve engellilere sürekli ve kaliteli hizmet sunumu, halkın yaşam kalitesinin artırılması ve daha müreffeh bir ortamın sağlanması gibi hususların üzerinde en çok durulması ve desteklenmesi gereken konular olduğunu belirten kaymakam Yönden, mesai arkadaşları ve tüm hizmet paydaşlarıyla birlikte çalışmaları yürütürken ilgili kanun ve yönetmelik çerçevesinde, problemlerin çözülmesine, görevin ve işin hakkının verilmesine, karşılıklı sevgi, saygı, işbirliği ve uyum içerisinde en iyi hizmetin sunulmasına, kamu hizmetlerinin çağdaş niteliklerde sunulmasına ve vatandaşlarımızın sunulan hizmetlere kolay ve çabuk bir şekilde erişmesi yönündeki çalışmalara öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Kamu hizmetlerinin yürütülmesinde vatandaş odaklı bir yönetim anlayışıyla hareket edilmesini isteyen kaymakam Yönden, 'Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da görev ve sorumluluk bilinciyle, bir ekip ruhuyla İskenderun ve İskenderun halkına kamu hizmetlerin en iyi şekilde sunulması çabasında olunacağına inancının tam. Çalışma arkadaşlarıma ve tüm hizmet paydaşlarıma bugüne kadar gösterdikleri emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte hizmet fedakârlığı ve vatandaş odaklı yaklaşımın artacağı temennisiyle çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.
2003-2007 yılları arasında yaklaşık dört yıl süreyle Osmaniye´nin Toprakkale Kaymakamlığı ve 2010-2014 yılları arasında da dört yıl süreyle Erzin Kaymakamlığı görevlerinde bulunan kaymakam İskender Yönden, bölgeyi tanıyan bürokratlar arasında yer alıyor.
1971 yılında Adana´nın kozan ilçesinde dünyaya gelen kaymakam İskender Yönden, aile hekimi Dr. Ayşenur Yönden ile evli ve iki çocuk babası. İlk ve orta eğitimi Kozan´da tamamlayan İskender Yönden, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü´nde tamamladı ve İngiltere´de yüksek lisans yaptı. İngilizce ve Fransızca bilen, İçişleri Bakanlığı tarafından 1996 yılında yapılan sınavı kazanarak 'Adana Kaymakam Adayı' olarak atanan kaymakam Yönen, yurt dışı stajını ve mesleki incelemesini İngiltere´de yaptı. Mesleki inceleme ve staj süresini tamamlaması sonrası 84. Dönem Kaymakamlık Kursu´nu tamamlayarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı ve Adana Aladağ Kaymakamvekilliği, Kayseri Sarız Kaymakamlığı, Siirt Şirvan Kaymakamlığı, Osmaniye Toprakkale Kaymakamlığı, Batman Kozluk Kaymakamlığı, Hatay Erzin Kaymakamlığı, Aydın Didim Kaymakamlığı ile Bursa Kestel Kaymakamlığı görevinde bulundu.
Görev yaptığı yerlerde, eğitim, sağlık, turizm, kültür ve sanayi, sosyal ve ekonomik kalkınmaya yönelik çalışmalar yaptığı bilinen kaymakam İskender Yönden, valilikler ve çeşitli sivil toplum kuruşları tarafından teşekkür belgesiyle onurlandırıldı.
Kaymakam İskender Yönden, Kestel Kaymakamlığını yürütürken, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü´nün 05/ kasım 2018 tarihli ´olur´u ile İskenderun Kaymakamlığına görevlendirilmişti. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, dünden itibaren kentteki görevine başladı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00