Kaymakamdan ´çatkapı´ iftar ziyareti

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Ramazan ayında farklı mahallelerde yaşayan vatandaşları ´çatkapı´ ziyaret etti.

GÜNCEL 16.05.2019 12:05:05 0
Kaymakamdan ´çatkapı´ iftar ziyareti

İskenderun-Antakya/SES

 Kaymakam Sarı, Haymaseki Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz ile birlikte ziyaret ettiği bir evde ev sahipleriyle birlikte orucunu açtı, mahallenin sorunları ile isteklerini konuştu.
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ekipleri de, Ramazan ayında gıda satışı yapan iş yerlerine yönelik denetim yaptı. HBB´den yapılan açıklamaya göre, 3. Bölge Zabıta Şube Müdürlüğü ve gıda mühendisleri, sorumluluk alanlarında bulunan marketlerde gıda denetimleri gerçekleştirdi. Açıklamada, 'İşletmelerde satışa sunulan ürünlerin son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, personelin iş kıyafetleri ve genel temizlik konularında incelemelerde bulunan ekipler, işletmecilere kurallar hakkında bilgi de verdi' ifadesine yer verildi. Antakya Belediyesi ekipleri de Ramazan ayında vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda üretilen gıda ürünlerini tüketebilmelerini sağlamak için denetim yaptığını bildirdi. Belediyeden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Ramazan ayında vatandaşların gıda güvenliğinin sağlanması için çalışmalarına devam ediyor. Ramazan ayı boyunca pide üretimi yapan fırınlar ile pasta, tatlı ve unlu mamul üretimi yapan işyerlerine denetimlerin sıklaştırıldığı ve gıda güvenliğine uymayan işyerlerine yasal işlem uygulandı.'
HBB Başkanı Lütfü Savaş da Defne´de engelliler ve aileleriyle iftarda buluştu. Harbiye´de düzenlenen iftara Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir de katıldı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi de Ramazan ayında ilçelerde kurduğu ´kardeşlik sofrası´nı Kırıkhan´da sürdürdü. Kırıkhan Çarşamba Pazarında kurulan iftar sofrasına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, CHP PM üyesi Gülçin Erdem Timur, CHP Kırıkhan İlçe Başkanı İsmail Savaşır, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Durmuş Yıldırım, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Kırıkhan Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Durgun da katıldı. İftara katılanlara mercimek çorbası, güveç, firik pilavı, yoğurt, peynirli börek ve sütlaç ikram edildi. Antakya Belediyesi Çorba Evi´nde vatandaşlara ücretsiz iftar sofrası kurmaya devam ediyor. Çorba Evi´nde her akşam vatandaşa ücretsiz olarak ikram edilecek iftar yemeği veriliyor. Çorba Evindeki iftara katılan Antakya Belediye Başkanı Yılmaz, orucunu Çorba evine gidenlerle birlikte açtı.
Antakya Belediyesi de 15 Temmuz Milli İrade Parkı´nda Ramazan etkinlikleri düzenlemeyi sürdürüyor. Ramazan etkinliklerine Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da katıldı. Teravih namazı sonrasında Mehteran takımının konseri ile başlayan etkinlikte, Kuran-ı Kerim okunuyor, Tasavvuf dinletisi ve, semazen gösterisi yapılıyor, Antakya Belediyesi Halk Müziği topluluğu da konser veriyor. Etkinlik, Raazan ayında cuma günleri yapılıyor.
Türkiye Kamusen Hatay Temsilcisi Hayrettin Şahin de dört kişilik bir ailenin günlük iftar yemeği bedelinin 92 lira tuttuğunu belirtti. Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezinin, iftar yapmanın bedelini hesapladığını anlatan Şahin, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: 'Ramazan boyunca oruç açmanın maliyeti asgari olarak 2.683,37 TL. Türkiye İstatistik Kurumu´nun resmi verileri ile piyasa rakamlarından yola çıkılarak yapılan araştırmada bir vatandaşın, oruç tuttuğu süre boyunca ihtiyaç duyduğu enerji, vitamin ve minerallerin sağlanabilmesi için gerekli olan gıda ürünleri ve miktarları tespit edildi. Rakamlar bu yıl iftar sofralarına geçen yıla göre yüzde 24,8 zam geldiğini gösterdi. Geçen yıl 30 gün süren Ramazan ayının bu sene 29 gün sürecek olmasına rağmen vatandaşın iftar sofrası için geçen yıla göre 459,47 lira daha fazla harcayacağını ortaya koydu. Geleneksel Ramazan yemeklerinden yola çıkılarak hazırlanan tabloda, dört kişilik bir ailenin günlük iftar bedelinin 92,53 TL; bu yıl 29 gün sürecek olan Ramazan ayı boyunca oruç açmanın maliyetinin ise 2.683,37 TL olduğu belirtildi. Buna göre oruç ibadetini yerine getiren bir kişinin yalnızca günlük iftar maliyeti 23,13 TL, aylık ise 670,84 TL olarak belirlendi'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57