Kaymakamdan kent tarihiyle ilgili çalışma

Kalem Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin (KALEM-DER) geleneksel olarak düzenlediği dayanışma gecesi geçtiğimiz Samandağ´da yapıldı.

1.12.2017 10:32:22 0
Kaymakamdan kent tarihiyle ilgili çalışma

Kaymakam Cahit Çelik de, KALEM-DER işbirliğiyle 'Süveydiye´nin Çınarları' adlı 90 yaş ve üzeri yaşlıları evlerinde ziyaret edip, kayıtlarını alarak kısa bir film hazırlamak olduğunu ifade etti. 

Truva Life Otel´deki geceye, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Hatay eski Milletvekili Refik Eryılmaz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ateş, CHP ilçe başkanı İbrahim Aydoğan, ADD şube başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu, Samandağ Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Sait Kahiloğulları, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Mağaracık Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Duman, Cillispor Başkanı Hasan Fehmi Cilli, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Terzi, Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, muhtarlar da katıldı.
Semir Ray ve Edip Can´ın da sahne aldığı gecede, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hasan Erdem Sungur da şarkı söyledi. KALEM-DER Başkanı Nermin Havuz, derneğin sosyal ve kültürel etkinliklere önem verdiğini ifade etti ve 'Daha iyi bir Samandağ için tüm halkımızı derneğimize sahip çıkmaya, derneğe üye olmaya ve etkinliklerimize katılıp, halkın, öğrencilere burs imkânı yaratmaya davet ediyoruz' dedi.
Kaymakamı Çelik de, KALEM-DER işbirliğiyle 'Süveydiye´nin Çınarları' adlı projeyi gerçekleştirdiklerini ve projenin, 90 yaş ve üzeri yaşlıları evlerinde ziyaret edip, kayıtlarını alarak kısa bir film hazırlamak olduğunu ifade etti. Kaymakam Çelik, 'Bu çalışmayı kültür merkezinde sergileyerek, yaşlılarımıza değer verdiğimizi göstermeyi amaçlıyoruz. Proje, yaşlılarımızın getirdikleri kültürleri geleceğe aktarmak açısından çok önemlidir. Samandağ´ın saklı tarihiyle ile ilgili kitap projem de var. Önümüzdeki günlerde bitecek' diye konuştu. Kaymakam Çelik, hazırladığı kitabından Samandağ adlı şiiri de okudu.
Hatay eski milletvekili Eryılmaz da, derneğin kurucuları arasında yer aldığını anımsattığı konuşmasında, 'Derneği 2011 yılında kurduk. 7 yılda yaklaşık bin öğrenciye burs sağladık. Sadece burs vermedik, konserler de düzenledik. Geleceğimiz olan çocuklara yardım eli uzatmamız lazım. Buraya gelmeniz de bir dayanışma örneğidir“ dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22