Kaymakamın esnaf ziyareti

Yerli Malı Haftası

GÜNCEL 14.12.2018 11:16:38 0
Kaymakamın esnaf ziyareti

İskenderun/SES

Yerli Malı Haftası kutlanıyor. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası olarak bilinen “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” kapsamında önceki gün öğleden sonra kentte esnaf ziyaretinde bulundu.
Çay Mahallesi ve yöresindeki esnafı ziyaret ederek, alışveriş de yapan kaymakam Yönden, esnafa sohbet etti. Esnafın ülke ekonomisinin bel kemiğini oluşturduğunu ve ekonominin gerçek sahibinin çarşı-pazar esnafı olduğunu ifade eden kaymakam Yönden, esnaflın Yerli Malı Haftasını da kutladı. Ziyarette esnafla yaptığı sohbette sıkıntı ve sorunlarını da dinleyen kaymakam Yönden, ilçe kaymakamı olarak yardımcı olacağı bir istekleri olup olmadığını da sordu.

Okulda etkinlik
Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası (Yerli Malı Haftası) kapsamında SamandağTekebaşı Ortaokulunda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanvekili Meltem Ahras Nural, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, Tekebaşı Mahallesi Muhtarı Kenan Elmas ile okul öğrencileri ve velileri katıldı. Öğrenci ve velilerin yerli malların kullanımına teşvik edildiği etkinlikte, yöresel ürünler de sergilendi.

Kreşte, Yerli Malı Haftası
Samandağ Belediyenin Sutaşı Mahallesinde bulunan Kreş ve Gündüz Bakımevi´nde eğitim alan çocuklar, Yerli Malı Haftası kapsamında bilgilendirildi, yerli malı kullanımı ve tutumlu olmanın önemi anlatıldı. Öğrencilere yapılan bilgilendirmeyle, 18 Aralık Salı günü kreşte yapılacak Yerli Malı Haftası kutlama öncesinde yerli malların kullanımı ile ilgili bilinç pekiştirilmeye çalışıldı. Samandağ Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye başkan yardımcısı Mehmet Yıldız, 'Kreş ve Gündüz Bakımevi´nde Yerli Malı Haftası kapsamında yerli malların tüketimi, tutumlu olma ve paylaşma ile ilgili bilgilendirme yapıldı. 18 Aralık Salı günü gerçekleştireceğimiz Yerli Malı Kutlamasıyla da bu bilinci pekiştireceğiz. Daha aydınlık bir gelecek ve daha duyarlı bireyler yetiştirmek için çabalarımızı sürdüreceğiz' değerlendirmesini yaptı.

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00