Kaymakamlık: 459 terörist etkisi hale getirildi

Barış Pınarı Harekâtı

GÜNCEL 14.10.2019 10:20:14 0
Kaymakamlık: 459 terörist etkisi hale getirildi

İskenderun/SES

Türkiye, TSK ve ÖSO güçleriyle birlikte Suriye´de Fırat Nehri´nin doğusuna başlattığı Barış Pınarı Harekâtı´nı sürdürüyor. Harekata yaralanan İskenderunlu uzman Çavuş E.D., Ankara GATA´da tedavi altına alındı. Harekata destek açıklamaları sürerken, sosyal medyadan harekata yönelik karalamada bulunduğu belirtilen 500´e yakın kişi hakkında işlem yapıldığı ve bunlardan 121´inin gözaltına alındığı açıklandı. İskenderun ve Arsuz´da sosyal medya paylaşımı nedeniyle önceki gün gözaltına alınan 2 kişiden biri çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.
İskenderun Kaymakamlığı, sosyal medya hesabından yaptığı 'şehitlerimizin kanı yerde kalmadı' başlıklı paylaşımda şunlara yer verdi: 'Fırat´ın doğusunda başarıyla devam eden Barış Pınarı Harekâtı´nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG´li terörist sayısının 459 olduğu bilgi edinilmiştir. Cenab-ı Allah´tan niyazımız şudur ki; Vatanımızın bütünlüğü, devletimizin bekası, 82 milyon kadirşinas vatandaşımızın huzur ve güvenliği için tehdit ve tehlike oluşturan terör örgütleri ve bunların türevleri olan her türlü nifak yapılanmalara karşı ödün vermeksizin mücadele eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, tüm devlet erkanımız ile sınır içinde ve sınır dışında cansiperane görev ifa ederek kahramanlık destanı yazan şanlı ordumuzu mansur ve muzaffer eylesin.'
Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanlığı Adana İl Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında Şanlıurfa´nın Akçakale ilçesinde gazeteciler için ´Basın Akreditasyon Merkezi´ kurulduğunu açıkladı. Açıklamada, 'Bölgedeki gelişmeleri takip etmek isteyen basın mensuplarının ilgili makamlarca belirlenecek güvenli bölgede meslekî faaliyetlerini yürütebilmeleri amacıyla söz konusu basın merkezinde akreditasyon işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir' ifadesine yer verildi. Hatay Gazeteciler Cemiyeti Derneği, binasına astığı Türk bayrağıyla Barış pınarı harekatına destek verdi. HGC Başkanı Ahmet Yetişen, 'Askerimiz Suriye´nin kuzeyindeki terör örgütlerini yok etmek, ülkenin güvenliği sağlamak amacıyla canlarını hiçe sayarak büyük bir savaş veriyor. Terör örgütlerine yönelik yapılan Barış Pınarı operasyonunda canlarını hiçe sayarak savaşan Mehmetçiklerimize bizler de bayraklarla destek olmaya çalışıyoruz. Tüm sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşlarımızı bayrak seferberliğine davet ediyoruz' açıklamasını yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Özel Harekât Komiser Yardımcısı Gülşah Güler anısına düzenlenen 3. Futbol Turnuvasına katılan HGC takımı da sahaya çıkarken Barış Pınarı Harekatı´na destek amacıyla pankart açtı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19