Kaymakamlıktan sökülen çadırlar için açıklama

Gönüllü çalışma grubunun alandan 'tahliye' edildiği Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki çadır alanında depremzedelerin yerinden edilmediği, koşullarının iyileştirilmek istendiği bildirildi.

İSKENDERUN 14.03.2023 23:51:00 0
Kaymakamlıktan sökülen çadırlar için açıklama

İskenderun'a bağlı Mustafa Kemal Mahallesindeki yerleşkede çadırlar sökülerek depremzedelerin ‘sokakta bırakıldığı’ yönünde sosyal medyadaki paylaşımların asılsız iddialar olduğu ifade edilen Kaymakamlık açıklamasında depremin hemen ardından kurulan çadır yerleşkesinin ‘özerk bir yönetim alanı’ gibi gösterilmek istendiği ve buna izin verilmeyeceği de ifade edildi.

Kaymakamlık açıklaması şöyle:
“Bazı sosyal medya hesaplarında M.Kemal Mahallesi’nde bulunan bir çadır alanımızda gönüllüler tarafından kurulan çadırların yerinden sökülerek vatandaşlarımızın sokakta bırakıldığına yönelik asılsız iddialar dolaşmaktadır.
Öncelikle ortada bırakılan hiçbir vatandaşımız yoktur. Tüm bu işlemler yapılırken hiçbir vatandaşımız yerinden edilmemiştir. İskenderun’da kurulu bulunan 65 çadır alanında afetzedelere daha iyi yaşam şartları sunabilmek adına aralıksız mesai yapıyoruz. Bundan sonra da aynı amaç için çalışmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte; hiç kimsenin sivil toplum gönüllüsü maskesiyle kamusal alanda kamu görevlilerini vazifelerini yapamaz hale getirmesine, kamuya ait spor salonuna el koymasına, kamuya ait bir çadır kenti özerk bir yönetim alanıymış gibi göstermesine asla müsamaha etmeyeceğiz.

Çadır alanında hangi çadırlar söküldü?

Depremin ardından ilk barınma alanı olarak Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki İskenderun Belediyesi’ne ait spor salonu kullanıma açılmış, yetersiz kalınca yürütülen kampanya ile aralarında Ekmek ve Gül Kadın grubu ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu gönüllü çalışanlarla birlikte, çadır yerleşkesi oluşturdu. Bu alanda depremzedelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için yine gönüllüler tarafından barınma, beslenme, hijyen, sağlık, çocuklar için çalışma yürütüldü, etkinlik alanları oluşturuldu. Aralarında Rotary Klübü tarafından kurulan da dahil çadırlar sabah saatlerinde sökülerek yerine AFAD çadırları yerleştirildi, güvenlik görevlilerinin gözetiminde gönüllü çalışanların etkinlik ve depolama alanı olarak kullandığı çadırlar ise söktürülerek akşam saatlerinde alandan çıkartıldı. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19