Kaynakçılık okulunu anlattı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliğiyle kurulacak olan İSTE bünyesinde faaliyet gösterecek Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi, İTSO üye

GÜNCEL 3.08.2019 09:20:46 0
Kaynakçılık okulunu anlattı

İskenderun/SES

 İTSO yönetimi ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında İSTE Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ersin Bahçeci, teknik bilgileri paylaştı. Kahramanmaraş, Antakya ve Osmaniye´deki toplantılarda da İskenderun´da kurulacak Kaynak Teknolojileri mükemmeliyet merkezi ile ilgili bilgiler yetkili birimlerle paylaşılmıştı.
İSTE Öğretim Üyesi Dr. Bahçeci, sunumunda sanayi sektöründe artan nitelikli ve sertifikalı çırak, kalfa, usta, kaynak teknikeri, belgeli kaynakçı ve profesyonel kaynakçı talebinin karşılanması ve çeşitli projeler geliştirmek suretiyle çalışma başlatıldığını belirtti. İskenderun, Dörtyol, Kahramanmaraş ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odalarında toplantılar yaparak bu konunun önemini ve projelerini anlattıklarını kaydeden Bahçeci, merkezde sertifikalı ve bölgedeki sanayicilerin ihtiyacını karşılayacak nitelikli insanların yetiştirileceğini ifade etti. Bahçeci, “İskenderun Teknik Üniversitesi içerisine kurulacak olan Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezinde sertifikalı ve bölgedeki sanayicilerimizin ihtiyacını karşılayacak nitelikli insanların yetişecektir. Bu konu bölgemizdeki iş insanlarımıza ve özellikle kaynakçılık sektöründe faaliyet gösteren siz değerli katılımcılara anlatmak için bu gün buradayız” dedi. İskenderun´un sanayi ve liman şehri olması nedeniyle bu alanda nitelikli işgücü ve kalifiye eleman yetiştirilmesi gerektiğini düşündüklerini söyleyen İTSO Başkanı Levent H. Yılmaz da “İstihdama yönelik yapılan bu yatırım sadece şehrimizi değil, komşu illerdeki insanlarımız için de önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Yazılı yapılan açıklamaya göre, İSTE içerisinde hayata geçirilecek Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi´nin en önemli hedeflerinden biri ihtiyaç duyulan nitelikli ve sertifikalı insan yetiştirmek olacaktır. Bununla birlikte, merkezde yapılacak Ar-Ge çalışmaları ile ülkenin ve sanayimizin ihtiyaç duyduğu en güncel ve verimli kaynak teknolojileri ve yöntemleri geliştirilecektir” değerlendirmesini yaptı.
İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezinin 6. Odak Toplantısı Osmaniye´de de yapıldı. İskenderun Teknik Üniversitesi Retörü Türkay Dereli´nin de katıldığı toplantıdaDr. Bahçeci, Osmaniye yöresinde kaynakçılık sektöründe faaliyet gösteren firma yöneticilerini kurulacak merkezle ilgili teknik bilgi verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57