´Kaynaklar çeşitlendirilmeli´

Eğitim vizyonu toplantısı yapıldı

EĞITIM 28.12.2018 11:48:49 0
´Kaynaklar çeşitlendirilmeli´

İskenderun/SES

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlediği ´2023 eğitim vizyonu´ konulu konferans, Arsuz´da düzenlendi. Yörede özel eğitim veren Yükseliş Kolejindeki konferansta konuşan Prof. Dr Servet Özdemir, insan kaynakları geliştirilin, çeşitlendirilme ve özgürlük ortamı sağlanmadan başarı olunamayacağını ifade etti.

'Sorunlardan ders çıkarılmalı'
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve bölgedeki okul müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Prof. Dr. Özdemir, milli eğitimin sorunlarından ders çıkarmasının önemli olduğunu, ülkenin çok önemli bir değişimin ortasında bulunduğunu belirterek, 2023 eğitim vizyon belgesinin bir yüzleşme, ayna tutma belgesi olduğunu kaydetti.

'Kitap okuma oranı az'
Ülkede kitap okuma oranının, eğitimci sayısıyla kıyaslandığında çok az olduğunu anlatan Özdemir, çocukların üçte birinin okuduğunu anlamadığını, fen ve matematik derslerinde soruların yarısını yapılamadığını kaydetti. Özdemir, eğitim sisteminin bütüncül bir bakış açısıyla yeniden incelenerek, yeni bir eğitim tarifi yapılmasını, bu yapılırken kimseyi taklit etmeden, kopyalamadan, Türk kültürünün tavrını yansıtan bir sistemin olması gerktiğini kaydetti.

Proje üç yıl içinde uygulanacak
Müzik öğretmeni Yeliz Özonur ve sanatçı Habib Gök´ün konser verdiği etkinlikte konuşan Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Karahan, toplantının Hatay´da ilk kez düzenlendiğini ve vizyonun üç yıl içerisinde uygulanacağını söyledi. ´Vizyon´ belgesinin öznesinin insan olduğuna anlatan Karahan, eğitimde başarının temelinin de okul müdürüne dayandırdığını kaydetti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19