Kent Konseyi yeniden oluşturuluyor

İskenderun´da 2009´da dönemin Belediye Başkanı Yusuf Civelek döneminde oluşturulan, sonraki dönemlerde yeniden göreve davet edilmeyen İskenderun Kent Konseyi´nin genel kurulu 28 Şubat´ta toplanacak.

GÜNCEL 21.02.2020 11:52:50 0
Kent Konseyi yeniden oluşturuluyor

İskenderun/SES


İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, konseyin belediyenin öncülüğün kurulacağını belirterek, yerel siyasi dinamiklerin tek başına bir demokratik model oluşturmasının mümkün olmadığını, toplumun her kesimine büyük görevler düştüğünü vurguladı. Tosyalı, genel kurulun 28 Şubat günü İskenderun Belediyesi Kültür Sarayında saat 15.00´da toplanacağını bildirdi.
Kent Konseyi´nin esas olarak yerelde demokrasinin gerçekleştirilebilmesi amacını taşıdığını ifade eden Tosyalı, şunları kaydetti: “Ülkemizde AB uyum yasaları sürecinde 08.10.2006 tarih ve 26313 sayılı yönetmeliğin Resmi Gazetede yayınlanması ile yerini almıştır. Yerel Gündem 21 ulusal programı kapsamında şu ana kadar ülkemiz kent konseyleri başarılı çalışmalara imza atmışlardır. Yerelde demokratikleşme ifadesi, ilk bakışta ulusal düzeyde bir demokratikleşmeden ayrı bir kavram ifade ettiği düşünülse de, asıl olan demokratikleşme sürecinin yerelden ulusala doğru tümevarım rotası izlenmesini sağlamak anlamını taşır. Bu kapsamda, kent konseyleri, ulusal demokratikleşme süreçlerinde tümevarım bağlamında ilk basamaktır da denebilir” dedi.
Yerel siyasi dinamiklerin tek başına bir demokratik model oluşturmasının doğal olarak mümkün olmadığını da sözlerine ekleyen Tosyalı, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: 'Bireylerin yerel siyasi yönetişimdeki yerinin güçlendirilmesi açısından da Kent Konseyleri açık bir araç konumundadır. Bu bakış açısı ile Kent Konseyi, kent içerisinde barındırdığı tüm sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarının yerel yönetişimdeki çatısıdır. Bu çatının inşasında verilen her bir emeğin ne kadar önemli olduğunun bilinci ile tüm emek veren arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyor ve İskenderun´un geleceğinin sağlam adımlar ile tesis edildiğini görmekten ayrıca gurur duyuyorum. Şimdiden İskenderun Kent Konseyi şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00