Kent meydanı denizle birleşecek

Arsuz Belediyesi, Arsuz Sahil Yürüyüş Yolu ile Arsuz Kent Meydanı´nı DDY kampındaki 106 dönümlük alanla birleştirecek.

7.07.2017 13:22:24 0
Kent meydanı denizle birleşecek

 

Alanı halkın kullanıma açmak amacıyla Arsuz Belediyesi bu amaçla DDY kampının 106 dönümlük alanını TCDD 6. Bölge Müdürü Oğuz Saygılı ile imzaladığı sözleşme ile kiraladı. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Kent Meydanı ve TCDD Arsuz Eğitim ve Dinlenme Tesisleri´nin bulunduğu bölgeyi yepyeni bir boyuta taşıyacaklarını, piknik alanı, yaya yolu, rekreasyon alanı ve sosyal etkinlik düzenleme sahası olarak düzenleyeceklerini belirtti.
TCDD´den 106 dönümü kiralamayı öngören ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile TCDD 6. Bölge Müdürü Oğuz Saygılı´nın imzaladığı protokol imza törenine Emlak Müdürü Selahattin Kırgil, Destek Hizmetleri Müdürü Mehmet Durna, belediye başkan yardımcıları Özgür Murt ve Sedat Deveci ile Fen İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu da katıldı.
İmza töreninin ardından yer tesliminin yapıldığı alanın düzenlemesiyle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Nazım Culha, TCDD Arsuz kampının 1955 yılından bu yana kentin tanıtımında iz bıraktığını hatırlattı. TCDD yönetiminin son dönemlerde piknik alanı olarak anılan bölgeyi halkın hizmetine açtığını da kaydeden Başkan Culha, “Bizler de bunu biraz daha ileriye taşıyarak daha çok alanı halkımızın hizmetine sunmak amacıyla bir girişimde bulunduk. Bu, çok ciddi bir süreç gerektiriyordu. Bu süreçte TCDD yetkilileri en üst kademeden, en alt kademeye kadar tam kadro bizlere katkı sundular, yardımcı oldular. Ve, şu anda biz ilçemizde bulunan TCDD Kampı´nın 106 bin metrekaresini yani 106 dönümlük alanını kiralayarak halkımızın hizmetine sunuyoruz. 8 bin metrekaresi; piknik alanı olarak kullanılan ve bizim kent meydanı olarak tabir ettiğimiz alanın yanındaki ağaçlık alanı… Geri kalan 98 dönümü de sahildeki bir alan.. Amacımız; halkımızın daha nitelikli ve daha kaliteli bir şekilde denize girmesini sağlamak, kent meydanı ile sahil yürüyüş yolunu birleştirmek ve güzelim kumsalı halkımızın hizmetine çok modern bir planlamayla sunmaktır” dedi.

Arsuz kampı iyileştirilecek

106 dönümün halkın kullanımına açılacağı bir kiralama sözleşmesi imzaladıklarını ifade eden TCDD 6. Bölge Müdürü Oğuz Saygılı da, kamp dönemi sonrası 3-4 milyonluk bir yatırımla TCDD Arsuz Kampı´nın iyileştirilmesi için düzenlemeler yapmayı planladıklarını belirtti. Saygılı, “106 dönümün Arsuz Halkı´nın kullanması için sizinle bir kira sözleşmesi imzalamak üzere buradayız. Bunun çok iyi olacağını ve iyi bir adım attığımızı düşünüyoruz. , hem Arsuz Halkına, hem ülkemize, hem milletimize hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah işbirliğimiz ilerleyen yıllarda daha iyi şekillerde biçimlenecektir” diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22