Kent sokakları sahne alanı

Türk sinema ve dizilerinin çekim alanını oluşturan büyükşehirler yerine Anadolu tercih edilmeye devam ediliyor.

İSKENDERUN 27.02.2018 17:23:31 0
Kent sokakları sahne alanı

 

Sinema ve dizi sektörü, son çeyrek asırda, çekimlerini Anadolu kentlerine kaydırmayı sürdürüyor. Türkan Şoray, Kadir İnanır gibi birçok sanatçının sinema için çekim yaptığı, Hatay, son yıllarda dizilerin de tercih alanlarını oluşturdu.
İskenderun sokakları ve mekanları, son dönemde ´Tabut´ adlı dizinin çekim sahnesini oluşturmaya başladı. Lübnanlı yönetmen Ali Sabhar´ın görev aldığı ´Tabut´ dizisinin neredeyse tüm oyuncularının yöreden olduğu belirtildi. Lübnan´da sinema eğitimine başlayan, Suriye´de güzel sanatlar fakültesinde heykel eğitimini tamamladığını ifade eden yönetmen Sabhar, sanatla tanışıklığının tiyatro, müzik ve sinema olarak sıralandığını, yönetmenliğe ise 2006´da başladığını söyledi. Kentte çekilen dizinin Türkçe olarak yapılacağını, ancak Arapça olarak da dublajlanacağını belirten Sabhar, dizinin kamera çekimlerinde farklı teknik kullanacağını belirtti.

Dizi çekimleri iki kamerayla
İki kamera ve teknik kadroyla çekimlerine başlanan, senaristi Ferhat Zidani olan dizinin, üç kanalda yayınlanması için anlaşma yapıldığını belirten filmin prodüktörü ve oyuncularından İskenderunlu Volkan Acıoğlu da, her yaştan ve farklı cinsiyetteki amatörlerden seçilen oyuncuları, mimik ve fiziksel açılarıyla belirlediklerini kaydetti.
Gazetemize yaptığı ziyarette dizi hakkında bilgi veren Acıoğlu, dizinin 30 bölüm olarak planlandığını, İskenderun´un sokakları ve farklı mekanlarında yapılacak çekimlerin, farklı ilçelerde süreceğini, tarihi dokuları da ekrana yansıtacaklarını belirtti. Amatör oyuncularla çalışmanın sabırlı olunmasını getirdiğini, bir sahnenin birçok kez çekiminin yapılabildiğini anlatan Acıoğlu, kentte bir ilki yaptıklarını ama bunun son olmayacağını söyledi. Ekip halinde büyümeyi amaçladıklarını anlatan Acıoğlu, dizide 100´e yakın oyuncunun görev alacağını da ifade etti. Kentte yetenekli oyunc adaylarının bulunduğunu belirten Acıoğlu, 'Bu kişilerin desteklenmesi, pratik yapması halinde iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Biz bir anlamda onlara kapı da açmış oluyoruz' dedi.
İnternet fenomenlerinin de dizide yer alacağını belirten Acıoğlu, her bölümün 75 bin lira maliyeti bulduğunu, bnu sponsorlar v ekendi imkanlarıyla çözmeye çalıştıklarını aktardı.

Mekanlar neye göre seçiliyor?
Acıoğlu´nun menejerliğini, oyuncularla iletişim, giyim, sahne, mekan ayarlaması gibi görevleri yaptığını belirten Gizem Kızıltan da, mekan seçiminde açık davrandıklarını, kapayı mekan seçiminin ise senaryoya göre seçildiğini söyledi. Kızıltan, dizinin, anne, baba ve kerdeşleriyle mütevazi bir hayat süren oyundaki kahramanın, uyuşturuu mafyasına bulaşmasını, çıkmak isterken de öldürülmesini ve sonrasındaki gelişmeleri konu aldığını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: Kent sokakları sahne alanı

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00