Kenti halkla birlikte yöneteceğiz

İskenderun Belediye Başkanlığna talip olan CHP´li avukat Nalan Akkülah, kenti halkla birlikte idare etmeyi amaçladığını söyledi.

SİYASET 29.10.2018 12:57:41 0
Kenti halkla birlikte yöneteceğiz

Akın Bodur/İskenderun

Nalan Akkülah, 'İskenderun´u halkımızla birlikte yöneteceğiz' dedi. İskenderun´da görev yapan CHP ve eski SHP´li belediye başkanlarının kentin altyapısına imzasını attığını ve sosyaldemokrat belediye başkanlarının şehrin altyapsını yaptığını ifade eden Akkülah, bundan sonraki çalışmaların sosyal belediyecilikte öne çıkan çalışmalar olacağını kaydetti.

'İskenderun´da kaynak ve insan var'
CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Akkülah, 'İskenderun zengin kaynaklara sahip bir kent. Ve insan materyali de var. Bunları kullanarak şehri değiştireceğiz' dedi. Kadın ve gençler ile çocuklara özel çalışma yapacaklarını belirten Nalan Akkülah, hem İskenderun belediyesinin hem de Hatay Büyükşehir Belediyesinin CHP tarafından alınması gerektiğini kaydetti.
Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, belediye başkan aday adaylarının da katıldığı adaylık açıklaması toplantısında konuşan nalan Akkülah, partisi CHP´nin az oy aldığı yerlere ulaşacaklarını, enerjilerini daha çok oraya kullanacaklarını ve çok çalışılması gerektiğini belirtti.

'Kadınlardan teizlik ekibi kuracam'
İskenderun CHP yönetiminde iki dönem görev aldığını, kentte doğup büyüdüğünü ve çalışma hayatının İskenderun´da geçtiğini anlatan Nalan Akkülah, 'CHP yerel yönetimlerde şeffaflık, denetimde açıklık ve toplumsal yarar prensibilini ilke edinmiştir. Bu prensipler CHP´nin sosyal devlet ve sosyal belediyecilik felsefesinin gereğidir. Ben de bu ilkeler çerçevesinde halkımıza hizmet etmek için belediye başkanlığına aray oldum. Önceliğimiz kentin temizliği ve yeşil alanlarının artıtrılması olacak. Bunun sağlanması için de kadınlardan temizlik ekipleri kurarak hem şehir temiz kalacak hem de ekonomik sıkıntının iyici hissedildiği dar gelirli kesimlerde kadınlarımıza iş fırsatı yaratacak' dedi.
Her evde bir işsizin olduğu kentte bu sorunun iç dinamiklerle çözülemeyip, dışarıda yaşıyan iş insanlarının İskenderun´a yatırım yapmalarının sağlanacağını da anlatan Akkülah, kentin önemli sorunları arasında gördüğü trafiği de HBB ile koordineli olarak çalışarak çözeceklerini ifade etti. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumla anayasal sistemin değiştiğini anımsatan Nalan Akkülah, bu değişikliğin yerel yönetimleri de yansıdığını, yerel yönetimlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı bir genel müdürlüğü bağlandığını, belediyelerin yaırımlarının kendi arsasına bile olsa bakanlık onayındang eçtiğini da hatırlattı. Onuncu Yıl Marşı eşliğinde konuşan Akkülah, 'Bu durum belediyelerin halk ile birlikte yönetme, bütçelendirme, projelerini, meclislerini oluşturma yetkisini tamamen elinden almıştır. Bu sıkıntılı yeni durumun aşılması ancak hem büyükşehir hem de İskendern Belediyesini kazanıp, oy oranımızın artış ile sağlanır' diye konuştu.

Şahin: Yıkımları belediyelerden olsun
Akkülah´ın aday adaylığını açıkladığı toplantıda konuşan Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise her adaylık başvurusunun kendilerini biraz daha onurlandırdığını, gönlünden geçenin ise kadın bir aday olduğunu ifade etti. Emeklilikte erken yaş teklifinin Meclis´e değil, AKP ve MHP´ye takıldığını ifade eden milletvekili Şahin, ''AKP iktidar olurken önce belediyeleri aldı. Belediyeleri alarak iktidar oldu. biz de belediyeleri alarak onları yıkıma götürelim. Yıkımları belediyelerden olsun. Bir çiçekle bahar gelmez. Bu nedenle bunu dava edindiğimiz gün kazanacağız' dedi ve kentte belediye başkan adayının kamuoyu yoklamaları ile en çok oy alacak adaydan belirleneceğini, kadın ya da erkek değil, belediyeyi en iyi yönetecek kişinin aday olacağını söyledi.
CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu da Akkülah´ın ilçe yönetiminde iki dönem görev aldığını anımsatarak, çıktığı yolda başarı diledi. Aday adaylarına eşit mesafede olduklarını belirten Mansuroğlu, hangi ismin aday olarak belirlenirse diğer aday adaylarının da adaymış gibi çalışacağına kefil olduğunu belirtti. İskenderun Belediyesinin önemli olduğunu belirten ve ülkede demokrasi mücadelesi verdiklerini anlatan Mansuroğlu, 'Niye talibiz? Mal varlıklarının haraç mezat peşkeş çekilmesini istemiyoruz. Hizmette ayrım yapmayan, eşit hizmet yapan belediyeyi için istiyoruz. Sokaklarda barış türkalerinin söylenmesi için belediyeyi istiyoruz' dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00