'Kentin, HBB ile buluşması lazım'

´Millet ittifakı´nın İskenderun Belediye Başkan adayı olan CHP´li Yılmaz Şahutoğlu, kentin Karayılan mahallesinde ev ziyareti yaptı, Buluttepe mahallesinde yurttaşlarla görüştü ve muhtararla kahvaltıda buluştu.

SİYASET 19.02.2019 10:59:45 0

Nesrin Geyik/İskenderun

Şahutoğlu´na CHP ve İYİ parti yöneticileri ile Hatay Milletvekili Suzan Şahin de eşlik etti.
Huzurun kardeşliğin, birlik ve beraberliğin olmadığı bir şehirde hiçbir hizmet ve icraatın anlamı olmayacağını yineleyen Şahutoğlu, 'Belediyede herkesin rahatlıkla derdini anlatabileceği, bu derdin çözümü noktasında irade sahibi insanları görebileceği bir zihniyeti hakim kılacağız” dedi. İskenderun çok sıkıntısı olduğunu bildiklerini ve sıkıntıların kentin Hatay Büyükşehir Belediyesi ile buluşmasıyla daha hızlı ve rahat çözülebileceğini anlatan Şahutoğlu, tepe mahallelerin sıkıntılarını gidermek için azami gayret göstereceğini söyledi. Şahutoğlu, 'İskenderun´da kentsel anlamda çok ciddi sıkıntılar var. Estetikten, zarafetten uzak, yollarının, kaldırımlarının, yeşil alanlarının, sosyal tesislerinin olmadığı, neredeyse kuru ve beton yığını bir şehir konumunda İskenderun´umuz var. Kentsel dönüşüm anlamında hukuksal mevzuların elverdiği ölçüde, muhataplarımızla istişareler ederek, şehre modem bir görünüm kazandırma noktasında bir hedefin içerisindeyiz. Bu şehrin bütün ortak paydaşlarıyla, ortak akıl oluşturarak projelerimizi hayata geçireceğiz, şehri modern yaşama kavuşturacağız” değerlendirmesini yaptı.

'HBB, imar planı hazırlığında'
Karayılan mahallesinin üvey evlat muamelesi gördüğünü de savunan Şahutoğlu, şöyle konuştu: 'Bu beldeler üvey çocuk muamelesi görüyor. Beş yıldır belediye imkânlarından hak ettiği, alması gereken hizmetlerin neredeyse hiç birisini almamış.'
Kentte muhtarlarıyla kahvaltıda buluşan ve muhtarları kenti yönetiminde paydaş olarak gördüklerini belirten Şahutoğlu, 'Bu seçim bir siyasi parti seçimi değil. Bu seçim İskenderun ve Hatay´ı yönetecek kadroların seçimi, bir hizmet seçimidir' dedi. Hatay Milletvekili Şahin, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir imar planı hazırlandığını, bölge halkını memnun edecek bir sonuç çıkacağını belirtti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22