Kentte ´birlik yürüyüşü´

15 Temmuz 2016´da yapılan darbe girişimi, bir kez daha kınandı. İskenderun´da protokol, siyasiler ve halk, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliğinde bir araya geldi ve FETÖ ile darbe girişiminde bulunanları lanetledi.

GÜNCEL 17.07.2018 10:59:30 0
Kentte ´birlik yürüyüşü´

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun Atatürk Anıtı Alanında buluşan protokol, siyasiler ve halk, kentte Milli Birlik Yürüyüşü yaptı, Atatürk Anıtı Alanındaki etkinliklere katıldı. Anıta giden yurttaşlara İskenderun belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bayrak, Kızılay da su ve soda dağıtımı yaptı.
Milli Birlik Yürüyüşüne katılanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla, Atatürk Anıtı Alanında buluştu ve mehteran takımı eşliğinde Şehit Pamir Caddesi, Ulu Cami Caddesi´nden yürüyerek, Atatürk Anıtı Alanına döndü. Milli Birlik Yürüyüşüne İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol da katıldı.

Atatürk Anıtı Alanında anma etkinliği
Şehitleri için saygı duruşu ile başlayan etkinlik, İstiklal Marşı´nın okurmasıyla sürdü. Öğrencilerin şiir okuduğu; imamların Kuran-ı Kerim´in okunduğu etkinlikte, sinevizyon gösterimi yapıldı; 15 Temmuz ile ilgili yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi. Etkinlikler kapsamında gece de kentteki camilerden sela okundu. Etkinlikte, '15 Temmuz bizim yeni kurtuluş savaşımızdır' diyen İskenderun Belediye Başkanı Dingil, şunları söyledi: “15 Temmuz şahlanışımızdır, Sakarya´mızdır, Dumlupınar´ımızdır. Çanakkale´den aldığımız destekle, cesaretle nasıl kurtuluş savaşını başarıyla icra ettiysek, yıllardır darbelerin, müdahalelerin, vesayet güçlerinin pençesinde kıvranan bu millet, 15 Temmuz´da şahlanışını da ifade etmiştir. 15 Temmuz yeni Türkiye´nin ve dirilişinin sembolüdür.'

Kentte araç konvoyu
İskenderun Belediyesi, bünyesindeki araçlardan oluşan bir konvoy düzenledi. 15 Temmuz darbe girişimini kınama, şehitleri de anma etkinlikleri kapsamında, İskenderun Belediyesine ait kamyon, otobüs ve iş makinelerinden oluşan araçlar, türk bayrakları ile donatılıp, şehir turu attı. Belediyesi tarafından düzenlenen konvoya sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ile vatandaşlar da katıldı.
Kentte düzenlenen etkinliklere İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İSTE Rektörü Türkay Dereli, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı kurmay Albay Aykar Tekin, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Çağın Taşkın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İskenderun Emniyet Müdürü Zeki Balcı, siyasi parti, demokratik kitlu kuruluşları ve meslek örgütlerinin temsilcileri ile kamu kurumlarında çalışanlar ve yurttaşlar da katıldı.

Darbeye karşı birlik
15 Temmuz´da yaşaan darbe girişimine karşı tepkiler sürerken, kalkışma girişiminde yaşamını yitirenlerler törenle anıldı. Halk ve devletin bölgedeki temsilcileri dün Hatay´ın tüm ilçesinde yürüyüş ve etkinliklerle buluşurken, siyasiler ve milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları da darbe girişimini kınadı, ülkenin demokratik değerleri ve birikimine sahip çıkmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Güzelmansur: Demokratik birikime sahip çıkacağız
Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: 'İki yıl önce, demokrasimize ve milli iradeye kasteden hain darbe girişimi ´Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir´ ilkesini şiar edinmiş, demokrasi sevdalısı yurttaşlarımızın canı pahasına giriştiği bir mücadeleyle püskürtülmüştür. Yurttaşlarımızın 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısındaki direnişiyle övünç duyduğumuz kadar, bu hain darbe girişimi sonrasında elde ettiğimiz daha güçlü bir demokrasi yerleştirme fırsatının değerlendirilmemiş olmasından ve hain darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkarılmasında gösterilen isteksizlikten de bir o kadar üzüntü duymaktayız. Hiçbir yurttaşımızın kuşkusu olmasın ki, şimdiye kadar Türkiye´nin demokratik devrimlerini gerçekleştiren parti olarak demokrasimizi sekteye uğratacak her türlü darbenin ve girişimin karşısında durduğumuz gibi, Türkiye´nin demokratik birikimine sahip çıkma azmimizi sonsuza dek sürdüreceğiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü vesilesiyle, ülkemizin bekası ve demokrasisi için canlarını ortaya koyan tüm kahraman şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor; Gazilerimize şükran ve saygılarımı sunuyor; tüm yurttaşlarımızın Demokrasi ve Milli Birlik Günü´nü kutluyorum.

Savaş: Devletimize uzanan ellerin çabaları her zaman beyhude olacak
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da şu görüşü paylaştı: 'Türkiye Cumhuriyeti´nin milli birlik ve bütünlüğüne kast etme niyetiyle 15 Temmuz 2016´da hain darbe planlarını devreye sokmaya çalışan hainlere karşı canı pahasına mücadele veren Türk halkı, her zaman devletin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkacaktır. Köklü tarihi ile yıkılmaz bir kale olan devletimize uzanan bu ellerin çabaları her zaman beyhude olacaktır. Ülkemizi hainlere karşı koruyan ve hain darbe planlarına karşı koyan halkımızı bir kez daha kutluyorum. Bu duygu ve düşüncelerle vatan uğruna canını feda eden kahramanlarımıza Allah´tan rahmet diliyor ve şehitlerimizi saygıyla anıyorum.'

Çüter: Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir
Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Çüter ise 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında yaptığı açıklamada şunları belirtti: '15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Hain darbe girişimi ile bu vatan evlatlarına topla tüfekle tankla saldırılmış, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kastedilmişti. Cesur ve yürekli insanlarımız bu girişime göğüs gererek, bugün bir kahramanlık destanı yazmıştı. İlçede de 15 Temmuz gecesi bu hain girişime karşı durulmuş ve bu hareketin önlenmesi için sokaklara çıkılmıştı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardı. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminde, tıpkı Çanakkale´de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt´te ve 565 yıl önce İstanbul´da olduğu gibi, Anadolu topraklarının gerçek sahibi olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen zihniyetlere karşı Çanakkale´de, Dumlupınar´da ne cevap vermişse, 15 Temmuz´da da aynı cevabı vermiştir. Türkiye´yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanan zihniyet, 15 Temmuz gecesi büyük bir hezimete uğrayarak, milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür.'

Bilgin: Yeni bir demokrasi destanı
Alevi kanaat önderlerinden Sedat Bilgin ise şu değerlendirmeyi yaptı: 'Devletimizin varlığını, milletimizin birliğini, beraberliğini ve egemenliğini hedef alarak demokrasimize kast eden 15 Temmuz hain darbe girişimi, Ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir. Devlet kurumları içerisinde bulunan bir grup FETÖ/PDY mensubu ve onların işbirlikçileri halkımızın iradesine, ülkemizin huzuruna milletimizin birlik ve beraberliğine karşı menfur, haince ve alçakça bir darbe girişimine kalkışmışlardır. Bu ihanet şebekesi tarafından, Türk milletinin uçaklarından helikopterlerinden ve tanklarından halkımızın üzerine pervasızca ateş açılmış, yüzlerce vatan evladımız şehit olmuş, binlerce insanımız ise yaralanmıştır. Geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında da olağanüstü bir mücadele örneği gösteren, canı pahasına tankların ve silahların önüne çıkan aziz milletimiz, emniyet güçlerimiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki vatansever askerlerimiz ile birlikte, bu hain kalkışmayı başarıyla püskürterek yeni bir demokrasi destanı yazmıştır. Ülkemiz terör örgütleri tarafından önüne kurulan tuzakları birer birer bozarak yoluna devam ederken, üstesinden geldiği her saldırıdan güçlenerek çıkmaktadır. Terör örgütleri ve onların destekçisi olan dış güçler siyonist ve emperyalist hainler milletimizi bölemeyecek, bayrağımızı indiremeyecek, vatanımızı parçalayamayacak ve devletimizi yıkamayacaktır.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04