Kentte her hafta bisiklet turu

İskenderun Bisiklet Spor Kulübü, her cuma akşamı 22 kilometreye varan bisiklet turunu sürdürüyor.

SPOR 22.02.2018 10:36:44 0
Kentte her hafta bisiklet turu

Akın Bodur/İskenderun

Aralarında memur da var işçi de. Serbest çalışan, öğrenci ve ev kadını da... İskenderun Bisiklet Spor Kulübü, her cuma akşamı 22 kilometreye varan bisiklet turunu sürdürüyor. İskenderun Atatürk Anıtı önünde başlayan tur, Arsuz yolundaki Işıl Sitesi yakınlarından, Atatürk Anıtına dönüşle sona eriyor. Farklı güzergahları kullanan İskenderun Bisiklet Spor Kulübü üyeleri, 30 haftayı aşan bir sürede kentteki turunu devam ettiriyor. Tabi ki tur, tura katılanların güvenliği için arttı, öncü ve yancıların eşliğinde gerçekleştiriliyor.

Bisiklet yolu işareti yok
İskenderun Bisiklet Spor Kulübü üyeleri, akşamları yaptıkları tur sırasında zaman zaman yurttaşlarla tartışma yaşandığını ifade ederek, bu tartışma nedeninin de bisiklet yolunun yaya vebisikletçiler tarafından aynı anda kullanılmasından kaynaklandığını belirtti. Yıllar önce sahilde yapılan bisiklet yolundaki ´bisiklet´ işaretinin silindiğini ve aynı işaretin yeniden yapılmaması nedeniyle zaman zaman tartışma yaşanabildiğini anlatan bisiklet sporcu yapanlar, yetkililerin işareti yeniden çizmesini istedi.

Yola yeniden düzenleme istendi
İskenderun Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Ali Emre Mamak, bu ayın başlarında İskenderun Belediyesine verdikleri dilekçe ile bisiklet yolunun yeniden düzenlenmesini istedi.
Kentin nüfus yoğunluğu, ticaret hacmi, coğrafi konumu ve sosyal etkileşim açısından son derece önemli olduğunu anlatan Mamak, kulübün sportif çalışmalarını, sporcular açısından temel bir ihtiyaç olarak gördükleri ifade ettiği dilekçesinde, sahildeki ´bisiklet yolunun´ yeniden düzenlenmesi istedi. Mamak, dilekçesinde, mevcut bisiklet yoluna ilişkin sorun ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı: 'Bisiklet yolunun zemini sıklıkla çukur ve kırıklardan oluşmakta, deneyimsiz ve küçük yaştaki sporcular için risk oluşturmaktadır. Zemin, mevcut malzeme ile baştan yenilebilinir. Bisiklet yolu, cami inşaatı dolayısıyla kesintiye uğramakta, inşaat alanına kadar gelen sürücülerin ana yola çıkması zorluk oluşturmaktadır. Cami inşaatı tamamlandıktan sonra bisiklet yolu sahil ya da yaya kaldırımı üzerine kaydırılabilir. Bisiklet yolu üzerindeki işaret ve uyarıcılar yetersiz olduğu için, yol yayalar tarafından yer yer tamamen kapatılmakta, zaman zaman yolun işlevinin belirsizliği nedeniyle yayalar tarafından sporculara tepki gösterilmektedir. Yolun zeminine, yol kenarına tabela ve boya marifetiyle sık aralıklarla uyarıcı işaret koyulabilir. Bisiklet yolu, Yelken Kulübünün ilerisine, askeri bölgeye kadar uzatılabilir.'
İskenderun Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Mamak ve kulüp sporcuları, verdikleri dilekçeye yanıt ve soruna çözüm bekliyor.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23