Kentte, İstanbul esintisi

CHP´de kampanyaya bağışta bulundu, Tosyalı da, görevli olarak İstanbul´a gitti

GÜNCEL 30.05.2019 11:01:16 0
Kentte, İstanbul esintisi

CHP İskenderun ilçe örgütü, Yüksek Seçim Kurulu kararıyla iptal edilen ve 23 Haziran´da yenilennmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlııı ´millet partisi´ adayı CHP´li Ekrem İmamoğlu´nun seçim çalışmalarına katkı amacıyla dün başlatılan yardım kampanyasına maddi destek verdi. AKP´li İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´nın da İstanbul´da bulunan belediyelere ikili görüşmelerde bulunmak üzere görevli olarak İstanbul´a gittiği açıklandı. Tosyalı dönünceya kadar makamına belediye meclis üyesi Dokuzoğlu vekâlet edecek.

Akın Bodur/İskenderun
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun ilçe örgütü, Yüksek Seçim Kurulu kararıyla iptal edilen ve 23 Haziran´da yenilennmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlııı ´millet partisi´ adayı CHP´li Ekrem İmamoğlu´nun seçim çalışmalarına katkı amacıyla başlatılan yardım kampanyasına destek verdi. CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları, dün gittiği Ziraat Bankasında açılan hesaba, bankanın İskenderun Merkez Şubesi üzerinde kampanyaya maddi destekte bulundu. CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu, seçimin iptal edildiğini ancak seçimlerde partilere verilen hazine yardımının bu seçimde yapılmadığını ifade ederek, adayları İmamoğlu´nun seçim masrafına İskenderun´dan katkı verdiklerini ifade etti. Mansuroğlu, 'manzumların ahı varsa, zafer yakındır' değerlendirmesini yaptı.
31 Mart yerel seçimlerine yapılan itirazlar üzerine seçimden yaklaşık 40 gün sonra iptal edilmesine karar verilen ve Büyükşehir belediye başkanlığı seçimi, 23 Haziran Pazar günü yeniden yapılacak. 31 Mart seçim sonuçlarıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından ´millet ittifakı´ adaylı CHP´li Ekrem İmamoğlu´na verilen mazbata, Yüksek Seçim Kurulu´nun oy çokluğu ile verdiği kararla geri alınmıştı. Yüksek Seçim Kurulu, sandık başkanları ve görevlileri arasında memur olmayan üyelerin varlığını iptal gerekçesi olarak gösteren Yüksek Seçim Kurulu, aynı üyelerin görev yaptığı ilçe belediye başkanlıkları, belediye meclis üyelikleri ve muhtarlık seçimleri iptal etmemişti. İstanbul´daki 39 ilçe belediye başkanlığının 25´ini ´cumhur ittifka´ adayları, 14´ünü de ´millet ittifakı´nın adayları kazanmıştı.

AKP´li Tosyalı, İstanbul´da görevli
23 Haziran tarihinde seçimlerin yenileceği İstanbul´a giden İskenderun Belediye Başkanı AKP´li Fatih Tosyalı´nın makamına, dönene kadar belediye meclis üyelerinden Mehmet Ali Dokuzoğlu vekâlet edecek. Belediyeden yapılan açıklamada, Tosyalı´nın, İstanbul´da bulunan belediyelere ikili görüşmelerde bulunmak üzere görevli olarak İstanbul´a gittiği belirtildi. Açıklamada, 'İskenderun Belediye Başkanlığına Mehmet Ali Dokuzoğlu vekâlet ediyor.
İstanbul´da bulunan belediyeler ile ikili görüşmelerde bulunmak üzere görevli olarak İstanbul´a giden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´nın yerine göreve dönünceye kadar İskenderun Belediye Meclis üyesi Mehmet Ali Dokuzoğlu´nun vekâlet edecek' ifadesine yer verildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00