'Kentte yaşayan herkes İskenderunlu'

DP İskenderun Belediye Başkan adayı Mete Aslan, kentte yaşayan herkes İskenderunlu olduğunu ifade ederek, 'İskenderun´da yaşıyorsak bu kente sahip çıkmak zorundayız” dedi.

SİYASET 6.03.2019 10:18:15 0

Nesrin Geyik/İskenderun

Dumlupınar mahallesinde ev toplantısı yapan, Redkit kafe ve Reyhanlılar Derneğini ziyaret eden Aslan, İskenderun´un bir oyunun içinde olduğunu ifade etti. Aslan, “Dış politikadaki yanlışların cezasını bugün halk çekiyor. Irak´tan gelen peşmergeler bugün Güney doğuda neler yapıyorlar. Suriye´den gelenler de bölgemizde bizden daha rahat yaşıyorlar. 12 bin Suriyeliye vatandaşlık verildi. Hani bunlar sığınmacıydı neden vatandaşlık veriliyor. Bir mülteci kampında kontrol edebilirsin neden şehirlerde yaşıyorlar. Önce sığınmacıydı sonra iş dükkân ev sahibi oldular. Yakında belediye başkanı ve milletvekili de olurlar. Bizim de öz eleştiri yapmamız gerekiyor. Biz müsaade ettik. Benim sınır dışı etme yetkim yok. Ancak onlara nerede yaşadıklarını hatırlatacağım. Ya bizimle kavga etmeden, bizleri rahatsız etmeden kendi örf ve adetlerimize ayak uydurarak yaşarlar ya da yasal çerçevede gerekeni yaparız. Benim vatandaşımı kimse rahatsız edemez' dedi.
İskenderun´un 10 yılda biriken sorunlarını çözmek için aday olduğunu belirten Aslan, herkesin bir alt kimliği olduğunu anıssatarak, şöyle konuştu: 'Hepimiz bir yerlerden geldik İskenderun´a. Sorduğumuz zaman ben Mardinliyim, Akçaylıyım diyorlar. Peki kim İskenderunlu? İskenderun´a kim sahip çıkacak? Biz İskenderun´a sahip çıkmak için aday olduk. İskenderun ittifakı için el ele vererek bu memleketin fedailiğini yapacağız. Bu şehir üzerinde oynanan oyunu görüyoruz ve biliyoruz. Ankara´da oturan ağaların bizi maraba gibi görmelerine ve dayatmalarına tepki vermek zorundayız. Böyle gelmiş böyle gider dememeleri için aday olduk. Herkesin bir alt kimliği var saygı duymak zorundanız. Anamızın karnından böyle doğduk. Değiştiremeyiz. Ama İskenderun´da yaşıyorsak İskenderun´a sahip çıkacağız. Mezhep ırk dil din ayrımı yaparak bu ülkeyi ve bu şehri karıştırmaya çalışanlara karşı da uyanık olmalıyız.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00