KHK´da Hatay da var

2 dernek kapatıldı, 28 kişi ihraç edildi, 10 isim göreve döndü

TÜRKIYE 9.01.2017 10:11:47 0
KHK´da Hatay da var

4 Ocak´ta ikinci kez uzatılan olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkartılan 3 kanun hükmünde kararname (KHK) ile 20 ilde 85 dernek ve üç spor kulübü kapatıldı, aralarında ´barış bildirgesi´ne imza atan 39 kişinin de bulunduğu 631 akademisyen ihraç edildi, Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü´nden 4.386, Danıştay Başkanlığı´ndan 8, TBMM Başkanlığı´ndan 1, Diyanetten 135, Sağlık Bakanlığı´ndan 838, Deniz Kuvvetleri´nden 149, Hava Kuvvetleri´nden 164 asker ihraç edildi, 60 emniyet personelinin de rütbesi alındı. 

28 kişi ihraç edildi, 10 isim göreve döndü

İhraç edilenler arasında Hatay´dan da 28 kamu görevlisi ve akademisyon bulunuyor. Daha önce kamudan çıkartılan ve son çıkarılan KHK ile göre dönenler arasında ise Hatay´dan 10 isim yer alıyor. 

2 dernek kapatıldı

Kapatılan 85 derneğin ikise de Hatay´da. Buna göre, Antakya Ayışığı Sanak Merkezi Derneği ve Reyhanlı Misak Kültür Derneği de son çıkartılan KHK ile kapatılan 85 dernek arasında yer aldı. 

KHK ile Türk Ceza Kanunu´nun 302, 309, 310, 311, 312, 313, 314 ve 315. maddelerinde yazılı suçlar nedeniyle hakkında soruşturma ve kovuşturma yürütülen ve yabancı ülkede bulunması nedeniyle ulaşılamayan vatandaşlar, bu durumun soruşturma aşamasında Cumhuriyet Savcısı veya kovuşturma aşamasında mahkeme tarafından öğrenilmesinden itibaren 1 ay içinde vatandaşlıktan çıkarılması için İçişleri Bakanlığı´na bildirecek. Bakanlıkça resmi gazetede yapılan ‘yurda dön´ ilanına rağmen 3 ay içinde dönmemeleri halinde bu kişiler Türk vatandaşlığından çıkarılacak. KHK´ler ile yayın yasak ve kısıtlamalarına aykırı olarak yayın yapılması halinde, yayın bir gün durdurulacak ve bir yıl içinde; aykırılığın tekrarı halinde medya hizmet sağlayıcı kuruluşun yayınlarının beş güne kadar, ikinci kez tekrar edilmesi halinde 15 güne kadar durdurulmasına, üçüncü kez tekrar edilmesi halinde ise yayın lisansının iptaline karar verilecek. Yayınlarda terör eylemi, faillerini ve mağdurlarını terörün amaçlarına hizmet edecek sonuçlar doğuracak şekilde sunulamayacak. KHK ile polis, internet abonelerinin kimlik bilgilerine de ulaşabilecek. Daha önceki KHK ile kapatılan 11 yerel gazetenin açılmasına karar verilirken, önceden alınan 7 derneğin kapatılma kararı ise iptal edildi.

Birçok kurumdan çıkartılma var

Son çıkartılan KHK ile kamudan ihraç edilen memur ve akademisyenler arasında Hatay´dan da isimler bulunuyor. Buna göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Antakya ve İskenderun brimlerinde görevli A.Y. ve N.K.; Gümrük ve Tcaret Müdürlüğü çalışanları A.O..A., A.Y., B.A., C.İ., H.K., M.B.A., M.K., N.K., S.A., Ö.I, Z.G.; Dörtyol Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli E.A.K.,; Sağlık İl Müdürlüğünün Antakya, Dörtyol, Hassa ve Kırıkhan´da görevli B.A., F.A., İ.G., R.Y., Z.O.; İskenderun Teknik Üniversitesinde görevli Yrd. Doç. Dr. H.Y. ve öğretim görevlisi H.Ç.; Sosyal Güvenlik Kurumu´nun Antakya biriminde çalışan A.İ.; İŞKUR Antakya´da görevli M.K.; Diyanet İşleri Başkanlığında görevli M.K.; İskenderun ve Hatay Açık İnfazevi Kurumunda görevli M.A., F,G., E.L., M.K. ihraç edilenler arasında bulunuyor. 

Daha önce ihraç edilen bazı görevliler de son çıkartılan KHK ile görevlerine iade edildi. Bunlar arasında Hatay Denetimli Serbestik Müdürlüğü görevlisi Ş.T., İskenderun, Hatay ve Dörtyol adliyesi çalışanları M.K., B.Ç., F.U., F.M., H.O., İ.H., Ö.G. S.E., Y.A. da yer alıyor.


Anahtar Kelimeler: Hatay

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29